Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστραλός κροίσος αναλαμβάνει «προστάτης» 30.000.000 θυμάτων σωματεμπορίας

Αυστραλός κροίσος αναλαμβάνει «προστάτης...

Όταν άκουσε από την 15χρονη κόρη του, Γκρέις, πριν από πέντε χρόνια, ότι....

Όταν άκουσε από την 15χρονη κόρη του, Γκρέις, πριν από πέντε χρόνια, ότι τα μικρά κορίτσια που βρίσκονται σε ορφανοτροφεία στις χώρες του Τρίτου κόσμου, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σωματεμπόρων, ο Αυστραλός κροίσος Άντριου Φόρεστ ευαισθητοποιήθηκε τόσο πολύ, που εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις του και αφιερώθηκε στον αγώνα κατά των σωματεμπόρων.

Η κόρη του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου, Γκρέις, επισκέφθηκε ένα ορφανοτροφείο στο Νεπάλ, για να προσφέρει εθελοντική εργασία. Έκπληκτη η κοπέλα ανακάλυψε ότι τα ανήλικα κορίτσια του ορφανοτροφείου τα προετοίμαζαν, για να εργαστούν ως πόρνες!

Ο Φόρεστ, μόλις έμαθε από την κόρη του το τραγικό γεγονός, δημιούργησε μια ομάδα, που προσπάθησε να ανακαλύψει τι απέγιναν τα κορίτσια του οργανοτροφείου, όταν έφυγαν από αυτό. Το αποτέλεσμα της έρευνάς του ήταν σοκαριστικό. Τα περισσότερα από αυτά είχαν πουληθεί σε σωματέμπορους των Ινδιών και στη συνέχεια προωθήθηκαν σε κράτη της Μέσης Ανατολής.

Ο Άντριου Φόρεστ επισκέφθηκε πρόσφατα στο Βατικανό τον Πάπα Φραγκίσκο και τον ενημέρωσε για το θέμα, ζητώντας παράλληλα και τη βοήθειά του, για να παταχθούν τα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, που εκμεταλλεύονται περίπου 30.000.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ο Αυστραλός κροίσος ανακοίνωσε από το Βατικανό τη δημιουργία ενός Παγκοσμίου Απελευθερωτικού Δικτύου για τα θύματα των σωματεμπόρων, στο οποίο, εκτός από τον Πάπα, θα συμμετάσχουν και ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, καθώς και ο Μεγάλος Ιμάμης της Αιγύπτου, με στόχο την απελευθέρωση των γυναικών που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων σωματεμπορίας σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις