Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπείρα εξαπατούσε άτομα με οικονομική άνεση

Σπείρα εξαπατούσε άτομα με οικονομική άνεση

Παρίσταναν ότι είναι συγγενικά πρόσωπα προέδρου τραπεζικού ομίλου, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Σπείρα που εξαπατούσε άτομα με οικονομική άνεση εξάρθρωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, που κατηγορούνται για 23 απάτες, προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους.

Αφού έρχονταν σε επαφή με τα υποψήφια θύματά τους, τα μέλης της σπέρας παρίσταναν ότι είναι συγγενικά πρόσωπα προέδρου τραπεζικού ομίλου, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος, έπειθαν τα θύματά τους να καταβάλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και εισέπρατταν.

Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής. Ήδη, συνελήφθη 53χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών, για απάτες.

Διεξάγονται έρευνες για τη σύλληψη τεσσάρων συνεργών της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις