Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «Ηρέμησε» προσωρινά ο Αλφειός...

Ηλεία: «Ηρέμησε» προσωρινά ο Αλφειός...

Ο καιρός έδειξε οίκτο για λίγο, και οι αρμόδιοι κατάφεραν να συμμαζέψουν ό,τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Απομακρύνεται στον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων ο κίνδυνος να σπάσουν τα αναχώματα στην Παπαδού και στα Καλυβάκια που σηματοδοτούσαν την αρχή του τέλους για τους παρόχθιους καλλιεργητές και θα ξύπναγαν μνήμες ενός κακού παρελθόντος που στοίχισε περιουσίες και πέραν της κοίτης του ποταμού, σύμφωνα με τους αρμοδίους.

Ο καιρός έδειξε οίκτο για λίγο, και οι αρμόδιοι κατάφεραν να συμμαζέψουν ό,τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Η υπερχείλιση του ποταμού σε Αλφειούσα και Μακρίσια όμως έχει ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στους καλλιεργητές, οι οποίοι κάθε χρόνο γίνονται θεατές της καταστροφής των περιουσιών τους από τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν γίνονται!

Εντούτοις, εάν τα καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν και δεν σημειωθούν άλλες βροχές, τα νερά στα χωράφια θα υποχωρήσουν μέσα σε μια εβδομάδα…και θα πάει για αντίστοιχο διάστημα πίσω η σπορά καλαμποκιού όσο και το κλάδεμα των αμπελιών που έχουν πληγεί έως τώρα λόγω εποχής!

Όσον αφορά τη στήριξη ή ενίσχυση του δήμου με μηχανήματα ή και χρηματική βοήθεια από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχολιάστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημοσθένη Φωτεινόπουλο ότι και πάλι ο δήμος δίνει μόνος του αγώνα σε καθημερινή και 24 ωρη βάση αφού καθημερινά απομακρύνονται χώματα και βράχοι από σημεία του οδοστρώματος στους πρόποδες διολισθαινουσών βουνοπλαγιών σε έναν δήμο που είχε τεράστια έκταση και είναι επί το πλείστον πυρόπληκτος από το 2007! «Δεν υπάρχει οργανωμένο Κράτος και το λέω ως αιρετός που υπηρετώ αυτόν τον τόπο με την ίδια αγανάκτηση ενός απλού πολίτη που αγωνιά για τη συνέχεια…» είπε με φανερή αγανάκτηση ο κ .Φωτεινόπουλος, σχολιάζοντας ότι εάν είχαν δοθεί τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στην πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας ώστε να επιτευχθεί η ανασυγκρότησή της, τώρα δε θα υπήρχε καμιά ζημιά όσο κι αν η μανία της Φύσης ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνάμεις!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις