Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιχμές Βενιζέλου για Γ. Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "Ελιά"

Αιχμές Βενιζέλου για Γ. Παπανδρέου και Δ...

Και επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

«Λυπάμαι για την απουσία όποιων έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και δεν είναι», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της κεντροαριστερής συμμαχικής «ομπρέλας» της Ελιάς, σε μια έμμεση αναφορά στην απουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο καθένας φέρει και μια προσωπική και ιστορική ευθύνη για τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα αιτήματα και τα προτάγματα της χώρας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχετικά με την απουσία της ΔΗΜΑΡ από τις διεργασίες για τη δημιουργία της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Αγίου Κωνσταντίνου «έχει περίκλειστη και προσωποπαγή λογική.

Δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, αλλά συνεργάζεται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ του χθες».

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες που κατανοούν τον αγώνα που δίνουμε για τη χώρα, που ξέρουν ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε.

«H Eλιά ενώνει και εμπνέει, έχει διάρκεια, είναι πολύχρονη και ανθεκτική, είναι μεσογειακή» είχε σημειώσει εισαγωγικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε επίσης «σκληρή» την ερμηνεία που θα επιφυλαχθεί στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά των αυτοδιοικητικών εκλογών, απορρίπτοντας τη λογική της «χαλαρής» ψήφου.

Έκανε επίσης λόγο για συγκρότηση της Ελιάς χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «Αριστερά μιας 'μυξοπάρθενης αντίληψης για τα πράγματα'» και προβλέποντας ήττα της Κουμουνδούρου στις ευρωεκλογές, η οποία θα δημιουργήσει εσωτερικούς τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις