Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Νταβλούρου για τον μαγνητικό τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Ερώτηση Νταβλούρου για τον μαγνητικό τομ...

Στους υπουργούς, Υγείας, Αδωνη Γεωργιάδη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη

To θέμα που έχει προκύψει με το μαγνητικό τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, θέτει με ερώτηση που κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς, Υγείας, Αδωνη Γεωργιάδη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Νταβλούρος στην ερώτηση του, αφήνει αιχμές κατά της Περιφέρειας για την μη έγκριση του διαγωνισμού, τονίζοντας τα εξής:

«Στις καλένδες έχει παραπεμφθεί  ο διαγωνισμός για την προμήθεια του νέου μαγνητικού και αξονικού τομογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς η υπογραφή της σύμβασης έχει κολλήσει στα γρανάζια της  γραφειοκρατίας.

Ο κίνδυνος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, η ναυαρχίδα της υγείας στην Δυτική Ελλάδα, να μείνει χωρίς σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο τα επόμενα χρόνια, με αναγκαία συνέπεια την κατάρρευση του συστήματος λειτουργίας του Νοσοκομείου, φαντάζει πλέον ορατός, με την ανησυχία του ιατρικού δυναμικού αλλά και των πολιτών της Περιφέρειας να είναι  έκδηλη και απολύτως δικαιολογημένη.

Το θέμα δημιουργείται εξαιτίας της  καθυστέρησης της έγκρισης του διαγωνισμού για την υπογραφή της σύμβασης με την παρέχουσα εταιρεία, από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στελέχη της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος θεωρούν ότι οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εμπόδισαν μέχρι σήμερα την προμήθεια του σημαντικού αυτού ιατρικού εξοπλισμού.

Το ΠΓΝΠ καλύπτει ασθενείς από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  και ο σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος είναι άκρως απαραίτητος προκειμένου αντικατασταθεί ο πεπερασμένης τεχνολογίας υπάρχων, ο οποίος συνεχώς παρουσιάζει βλάβες και δεν ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα κάλυψης του συνόλου των εξετάσεων.

Υπάρχει ως εκ τούτου επείγουσα ανάγκη, οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να προσπελάσουν το συντομότερο όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουν στην εξασφάλιση της προμήθειας του μαγνητικού τομογράφου, μέσω του οποίου εκτελούνται 3.500-4.000 μαγνητικές τομογραφίες κατ’ έτος για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Περιφέρειας».

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις υπουργούς ο κ. Νταβλούρος είναι τα εξής:

1) Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την προμήθεια του εν λόγω τομογράφου, ως απολύτως απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΓΝΠ;

2)  Προτίθενται να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες αρμοδίων Υπηρεσιακών παραγόντων που ευθύνονται για την καθυστέρηση της έγκρισης διαγωνισμού και να ελέγξουν τους λόγους αυτής της κωλυσιεργίας;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις