Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νάρκωναν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν! Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ΠΑΤΡΙΝΗΣ που συμμετείχε στη σπείρα! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Νάρκωναν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τ...

Δημοσιοποιήθηκαν απο την ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία  και τις φωτογραφίες τεσσάρων ρομά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε ηλικιωμένους με τη βοήθεια υπνωτικών ουσιών έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί, με την βοήθεια και των πολιτών, αν συμμετείχαν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση γίνεται μετά από Εισαγγελική Διάταξη, έχει διάρκεια έξι μηνών και σύμφωνα με την αστυνομία έχει στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία του κοινωνικοόυ συνόλου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1974 στην Πάτρα.

B) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνα και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Γ) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, που γεννήθηκε το 1979 στον Κορυδαλλό Αττικής.

Δ) ΔΑΝΙΛΙΔΗ Λάμπρο του Ελευθερίου και της Σταματίνας, που γεννήθηκε το 1974 στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία ηεγκληματική ομάδα διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερεις (4) ημεδαποί Ρομά, τρεις (3) γυναίκες ηλικίας 35, 40 και 42 ετών αντίστοιχα και ένας 40χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου «Περί ναρκωτικών».

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τρεις (43) ληστείες, τελεσμένες και απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, το Βόλο, τη Λιβαδειά, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές του 2013, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε ηλικιωμένους με τη χρήση υπνωτικών ουσιών.

Στην πρακτική τους οι δράστες, ακολουθούσαν προκαθορισμένες και προσυνεννοημένες μεταξύ τους ενέργειες, με μικρές διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση. Ειδικότερα, είτε επισκέπτονταν ηλικιωμένους είτε με διάφορα προσχήματα τους προσέγγιζαν στον δρόμο και τους οδηγούσαν και πάλι στα σπίτια τους. Μάλιστα, για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και να τους επιτρέπουν την είσοδο στα σπίτια, εμφανιζόντουσαν με διάφορες ιδιότητες.

Συνήθως, προσποιούνταν τους υπαλλήλους αλυσίδων super market, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς ή άλλα προϊόντα ή προσέφεραν δώρα από δήθεν διαγωνισμούς.

Για να επιβεβαιώσουν τις ιδιότητες που επικαλούνταν και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο χώρο, χρησιμοποιούσαν και άλλα τεχνάσματα. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα σπίτια, συνομιλούσαν τηλεφωνικά, μέσω κινητού, με τους συνεργούς τους, οι οποίοι υποδύονταν τους προϊσταμένους τους. Προέτρεπαν μάλιστα τους παθόντες να συνομιλήσουν και οι ίδιοι με αυτούς προκειμένου να πεισθούν να δοκιμάσουν το προϊόν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί ή απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως άτομα που ενδιαφερόντουσαν για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι.

Εντός των οικιών, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, έριχναν υπνωτικές ουσίες στο νερό ή στον καφέ των παθόντων ή στους χυμούς που διαφήμιζαν.

Στη συνέχεια και ενώ οι παθόντες βρίσκονταν υπό την επήρεια των υπνωτικών, οι δράστες τους εκμαίευαν την ακριβή θέση όπου φύλασσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και λοιπά ήδη αξίας. Όταν έχαναν τις αισθήσεις τους, με τη συνδρομή των συνεργών τους, που εισέρχονταν στην οικία, αφαιρούσαν τα παραπάνω είδη. Επιπλέον, ερευνούσαν και τους λοιπούς χώρους των σπιτιών, ενώ αφαιρούσαν και τα κοσμήματα που έφεραν πάνω τους οι παθόντες.

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τους παθόντες, καθώς οι δράστες χορηγούσαν υπνωτικά χάπια σε ηλικιωμένους ανθρώπους με βεβαρημένο πολλές φορές ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η υγεία τους αλλά ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και ακολούθως νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και τη συσχέτιση των υποθέσεων, τα μέλη της ομάδας χωρίζονταν σε υποομάδες και διέπρατταν ληστείες, με τον ίδιο τρόπο, ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές ανά την χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις