Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξι φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή – Αναμένονται ουρές στις τράπεζες και εφορείες της Πάτρας

Έξι φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι την ...

Σημαντική η επιβάρυνση για τους φορολογούμενους

Σημαντική επιβάρυνση περιμένει τους φορολογούμενους μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς πρέπει να πληρωθούν έξι φόροι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2014.

Πρόκειται όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», για το «χαράτσι» του 2012 (ΕΕΤΗΔΕ), που αφορά 1,6 εκατομμύρια ακίνητα, για την 6η δόση του ΦΑΠ του 2011 και του 2012, για την τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013, για τον φόρο εισοδήματος 2013 για περίπου 26.000 υπόχρεους και για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος αφορά περίπου 7.000 φορολογούμενους με ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες.

Προθεσμία είναι η Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, γεγονός, που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες ουρές σε Δ.Ο.Υ. και τράπεζες.

Όσοι δεν πληρώσουν έως και την Παρασκευή τις δόσεις του ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 θα «τιμωρηθούν» με τα παλαιά και πιο ήπια πρόστιμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, οι φόροι αυτοί βεβαιώθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν οι νέες κυρώσεις που αφορούν στην επιβολή τόκου 0,7% για κάθε μήνα καθυστέρησης, 10% πρόστιμο για καθυστέρηση δύο μηνών, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για καθυστέρηση τριών ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις