Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια

Αχαΐα: Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια

Αύριο το πρωί

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα γιορτάσει και, η Πάτρα αύριο Δευτέρα τα Θεοφάνια με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων.Στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το πρωί θα τελεσθεί ο Μέγας Αγιασμός και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων.

Στη συνέχεια, περίπου στις 11 το πρωί, οι Αρχές της πόλης θα μεταβούν με πομπή δια μέσω της οδού Αγίου Νικολάου, στον κεντρικό λιμενοβραχίονα του λιμανιού, όπου θα επιβιβαστούν σε φέρυ μποτ.

Από εκεί ο Μητροπολίτης θα κάνει τον Αγιασμό των Υδάτων και την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Αγιασμός θα γίνει και στον Ιερό ναό Παντοκράτορος, όπου μετά την δοξολογία, κλήρος, πιστοί και εκπρόσωποι Αρχών θα μεταβούν με πομπή στην παλιά Δεξαμενή της Πάτρας, στην Άνω Πόλη, για τον Αγιασμό των υδάτων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθούν αύριο τα Θεοφάνια σ’ όλους τους Δήμους της Αχαΐας, ακόμη και στις περιοχές που δεν βρέχονται από τη θάλασσα. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει σε δεξαμενές, λίμνες και ποτάμια, παρουσία εκατοντάδων πιστών που θα παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Αγιασμό των υδάτων.

Στα Βραχνέικα θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου ενώ η κατάδυση του Σταυρού θα γίνει σε ειδική εξέδρα στο τέλος της οδού Ευαγγελίστριας, παρουσία δεκάδων καϊκιών και ψαράδων της περιοχής.

Στην δημοτική ενότητα Παραλίας η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στις 11.15 το πρωί από εξέδρα στο LIDO, παρουσία των τοπικών Αρχών και φορέων, ενώ η Δοξολογία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ροϊτίκων.

Δοξολογία θα τελεστεί και στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Παραλίας Πατρών, όπου στο ύψος του Ναού έχει στηθεί εξέδρα για να γίνει ο αγιασμός των υδάτων στον πατραϊκό κόλπο.

Στο Ρίο η δοξολογία θα τελεσθεί στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου και στη συνέχεια θα μεταβούν στο πορθμείο, όπου από φέρυ- μπωτ θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ο Αγιασμός των υδάτων θα γίνει και στο λιμανάκι του Δρεπάνου, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του «ΤΙΤΑΝΑ».

Στη Μεσσάτιδα θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια η κατάδυση του Σταυρού θα γίνει στη δεξαμενή της Κρήνης.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας τα Θεοφάνια θα εορτασθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη και η καθιερωμένη κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα θα γίνει στο λιμανάκι των Αλυκών.

Στον νέο λιμένα Αιγίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, αμέσως μετά την καθιερωμένη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Φανερωμένης.

Στο Δήμο Ερυμάνθειας, η Δοξολογία θα τελεσθεί στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ισώματος. Στον πρώην Δήμο Παΐων, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στη λίμνη του Λάδωνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις