Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζει ο Ερντογάν

Αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιά...

Μετά τις παραιτήσεις τριών υπουργών για το σκάνδαλο διαφθοράς

Νέα λίστα με υπουργούς παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο της Τουρκίας ο πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις παραιτήσεις τριών υπουργών για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ευρύ ανασχηματισμό ή απλώς για τοποθέτηση νέων υπουργών στις θέσεις των παραιτηθέντων.

Αργότερα αναμένονται δηλώσεις από τον τούρκο Πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υπουργοί Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.

Οι γιοι των τριών υπουργών έχουν συλληφθεί και δύο εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί για το σκάνδαλο διαφθοράς, καθώς σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Λίγη ώρα αργότερα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του τούρκου πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

Η παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος ήταν η πιο ηχηρή, καθώς ζήτησε και την παραίτηση του ίδιου του Ερντογάν.

Στη δήλωση που έκανε, ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και τη δικαιοδοσία να συνεργάζεται με όποιον υπουργό θέλει». «Δεν δέχομαι όμως να μου ασκείται πίεση με την προτροπή: "Παραιτηθείτε εξαιτίας της επιχείρησης η οποία περιλαμβάνει υποθέσεις διαφθοράς και προβείτε στην ανακοίνωση που θα με ανακουφίσει" είπε.

Ο Μπαϊρακτάρ πρόσθεσε πως δεν δέχεται «την πίεση διότι μεγάλο μέρος των πολεοδομικών σχεδίων που περιλαμβάνονται στην εισαγγελική έρευνα έγιναν, μετά από οδηγίες του πρωθυπουργού» και τόνισε: «Ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από υπουργός και βουλευτής. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του για να ανακουφίσει την πατρίδα και το λαό».

Προς το παρόν δεν έχει παραιτηθεί ο τέταρτος υπουργός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς, ο υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις