Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη γι...

Και την προστασία των δανειοληπτών

Στην παρουσίαση της νομοθετικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς και την προστασία των δανειοληπτών θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ήλθε σε συνεννόηση με την τρόικα και δεν θα νομοθετήσει μονομερώς.

Βάσει των πληροφοριών που έχουν γίνει γνωστές η  αντικειμενική αξία του ακινήτου που θα προστατεύεται θα είναι μεταξύ 160.000 ευρώ- 180.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό κριτήριο για την προστασία αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 25.000 ευρώ. Μέλει να διευκρινισθεί το εάν θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη και διακριτή μεταχείριση για άγαμους και έγγαμους με προστατευόμενα τέκνα.

Τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι εξίσου αυστηρά. Για να υπαχθεί κάποιος στην προστασία θα πρέπει να διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 250.000 ευρώ, αλλά και να διαθέτει αποταμιεύσεις αξίας έως 10.000 ευρώ.

Η προσοχή των περισσότερων δανειοληπτών που είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς εστιάζεται στις ανακοινώσεις του κ. Χατζηδάκη για το ποιο θα είναι το ποσοστό επί του εισοδήματος που θα κληθούν να καταβάλουν μηνιαίως.

Η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί αύριο με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές άρθρο. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις