Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Μίλησαν" τα τηλέφωνα - Η σύλληψη του αστυνομικού ξεσκέπασε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου

Πάτρα: "Μίλησαν" τα τηλέφωνα -...

Έξι άτομα, εκ των οποίων δυο κρατούμενοι, εμπλέκονται στην υπόθεση

 

 

23.23: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών,  ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από τους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Ασφάλεια της Πάτρας κρατούνται τρία άτομα, ένας αστυνομικός, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που είχε αποταχθεί πρόσφατα και ένας πολίτης. Στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμπλέκονται άλλα τρία άτομα εκ των οποίων οι δυο είναι κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου και ένας ακόμη που αναζητείται από τις Διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τόσο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

 

 

19.50 Όπως αναρτήθηκε και νωρίτερα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών συνελήφθη από τους άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον Β.Κ. ο οποίος φέρεται να είχε στο σπίτι του μικροποσότητες ναρκωτικών αλλά και χρηματικό ποσό τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. αξιοποίησαν πληροφορίες για φερόμεμενη ύποπτη κινητικότητα του συγκεκριμένου προσώπου  και κατόπιν  σχετικής εισαγγελικής άδειας, προχώρησαν σε άρση απορρήτου του τηλεφώνου του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Μέσω των συνομιλιών που καταγράφτηκαν προέκυψαν στοιχεία αλλά και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με δύο ακόμη αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας τα οποία και ελέγχονται.

Να σημειωθεί οτι ο συγκεκριμένος ένστολος τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη Υπηρεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα

18.20 Για ύποπτες συναλλαγές, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ερευνώνται συνολικά τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στην Πάτρα γύρω στη μία μετά το μεσημέρι της Τρίτης και αιφνιδίασαν τους πάντες κατευθυνόμενοι στο δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού, όπου και βρίσκονται τα γραφεία της Υπηρεσίας.
Αμέσως άρχισε ο έλεγχος. Κλήθηκαν στο χώρο αστυνομικοί για καταθέσεις, προκειμένου οι ελεγκτές να πάρουν απαντήσεις για σε ερωτήματα "που αφορούσαν σε συγκεκριμένες δράσεις και επαφές με πρόσωπα που κινούνται στις παρυφές ίσως και στον πυρήνα της διακίνησης ναρκωτικών".
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στα χέρια τους στοιχεία από καταγγελίες που είχαν διαρρεύσει και μάλιστα με λεπτομέρειες που αφορούσαν σε ύποπτη δράση ανδρών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
Ελεγχόμενη πληροφορία που αναρτάται με κάθε επιφύλαξη, αναφέρει οτι διαρροές προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με την υπόθεση που ελέγχεται, δόθηκαν και από την Πάτρα και πιθανότατα και από ένστολους που υπηρετούν στο κτίριο της Ερμού (άγνωστο από ποιον όροφο)
Πάντως επισήμως οι επιτελείς της Τοπικής Αστυνομίας δεν είχαν ενημέρωση για την άφιξη του κλιμακίου των αδιάφθορων.
Στο μικροσκόπιο των ελέγχων έχουν μπει ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων αστυνομικών, ενώ ερευνάται αν συναναστροφή τους με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, ξεπερνά τα όρια της συνήθους υπηρεσιακής δράσης.

Πάντως, το γεγονός οτι στο σπίτι του ενός εκ των ελεγχόμενων βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (δεν έχει γίνει γνωστό πόση) ενισχύει το βάσιμο των καταγγελιών και προσδίδει νέα διάσταση στην υπόθεση που ερευνούν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.

 

Νίκος Σύφαντος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις