Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πούτιν... έστησε τον Πάπα

Ο Πούτιν... έστησε τον Πάπα

Λόγω «πολιορκίας» από διαδηλωτές

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «έστησε» τον Πάπα Φραγκίσκο για 50 ολόκληρα λεπτά στο ραντεβού τους την περασμένη Δευτέρα στο Βατικανό.

Οι συνοδοί του Πάπα περίμεναν μέσα στο κρύο να υποδεχθούν τον Πούτιν, ο οποίος είχε αποκλειστεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από οργισμένες διαδηλώτριες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Pussy Riot, γράφει η εφημερίδα Moskovskiy Komsomolets.

Αν και είχε καλή δικαιολογία, η αργοπορία ήταν μάλλον αναμενόμενη. Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Πούτιν άφησε την Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκουέν Χιουέ να περιμένει 30 λεπτά, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ. Και ενώ ήταν ήδη αργοπορημένος σταμάτησε για να μιλήσει με λάτρεις των πολεμικών τεχνών.

«Κύριε Πούτιν ελάτε στην ώρα σας την επόμενη φορά» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Korea Times. Οπως αναφέρει το BBC, η φιλελεύθερη ρωσική ιστοσελίδα Slon.ru τόνισε ότι οι Κορεάτες δεν πρέπει να είναι αναστατωμένοι.

Το να καθυστερήσει μόλις μισή ώρα «αποτελεί δείγμα βαθύτατου σεβασμού» από την πλευρά του Πούτιν» τονίζει η ιστοσελίδα.

Ο Πούτιν έχει στο ενεργητικό του πολλές αργοπορίες σε ραντεβού με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών:

  • Το 2003 είχε καθυστερήσει 14 λεπτά στο ραντεβού του με τη βασίλισσα Ελισάβετ.
  • Σαράντα λεπτά «έστησε» τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το 2012.
  • Καθυστέρησε τρεις ώρες σε συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για τη Συρία.
  • Περισσότερες από δύο ώρες περίμεναν σε νεκροταφείο του Μπασκορτοστάν οι γονείς παιδιών που είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 2002.

Ποια είναι η αιτία αυτών των αργοποριών; Πρόκειται για κίνηση περιφρόνησης ή για πολιτική σκοπιμότητα;

Ανώνυμη πηγή κοντά στον Πούτιν δήλωσε στον πολιτικό αναλυτή της Moskovskiy Komsomolets ότι η αιτία είναι η σχολαστικότητά του, καθώς πριν από κάθε σημαντικό ραντεβού «διπλοτσεκάρει τις πηγές των πληροφοριών».

Το 2012 ο Πούτιν είχε αργήσει για συνομιλίες με τον ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην Κριμαία για το θέμα του φυσικού αερίου. Στον δρόμο συναντήθηκε με μοτοσικλετιστή και η καθυστέρηση έφτασε τις τέσσερις ώρες.

Ο πολιτικός αναλυτής Ντμίτρι Αμπράμοφ δηλώνει ότι η καθυστέρηση του Πούτιν «γεννιέται από μία επιθυμία να δείξει ότι κατέχει "θέση τσάρου" στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, όπως στην ακμή της ρωσικής αυτοκρατορίας».

Η πρώην σύζυγός του Λουντμίλα δηλώνει ότι συχνά την άφηνε να περιμένει στα ραντεβού.

Η αργοπορία είναι πλέον χαρακτηριστικό του ρώσου Προέδρου και, όπως τονίζει ο μπλόγκερ της αντιπολίτευσης Αντρέι Μάλγκιν, «κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσει ακόμη και στην κηδεία του»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις