Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ναι» στη Γενεύη από τη συριακή αντιπολίτευση – αλλά ο Άσαντ φεύγει

«Ναι» στη Γενεύη από τη συριακή αντιπολί...

Από την πλευρά της, η Δαμασκός έχει καταστήσει σαφές πως ο κ. Άσαντ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την εξουσία

Την απόφασή της να μετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» για το τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία διεμήνυσε η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση-ομπρέλα της συριακής αντιπολίτευσης, ώρες αφότου το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει δια αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.


«Είμαστε τώρα έτοιμοι να πάμε στη Γενεύη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, Αχμάντ Τζάμπρα, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη στα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Παρά ταύτα, ο κ. Τζάμπρα υπογράμμισε πως ο Συνασπισμός αντιλαμβάνεται τη «Γενεύη 2» ως ένα βήμα προς αλλαγή ηγεσίας και μία «αυθεντική δημοκρατική μεταμόρφωση στη Συρία», αποσαφηνίζοντας, σε μία καθαρή αναφορά στον πρόεδρο Άσαντ, ότι ο «δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας να είναι υπεύθυνος για την οικοδόμησή της».

Η αντιπολίτευση και η Δύση έχουν επανειλημμένα διαμηνύσει πως δεν θεωρούν δυνατή την παραμονή του κ. Άσαντ σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η Δαμασκός έχει καταστήσει σαφές πως ο κ. Άσαντ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την εξουσία, μήνυμα που δόθηκε εκ νέου κατά την ανακοίνωση της συμμετοχής της κυβέρνησης στη «Γενεύη 2».

Όπως ανακοίνωσε λιτά πλην σαφώς το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, η αντιπροσωπεία της Δαμασκού «δεν θα πάει στη Γενεύη προκειμένου να παραδώσει την εξουσία σε οποιονδήποτε», αλλά για να συναντήσει «αυτούς που υποστηρίζουν μία πολιτική λύση για το μέλλον της Συρίας».

Η Γενεύη 2 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις