Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαμόγελα στη Γενεύη, έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά

Χαμόγελα στη Γενεύη, έπειτα από την επίτ...

Αντιδράσεις από το Ισραήλ

Χαμόγελα στη Γενεύη, έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν!


Το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε μια ιστορική συμφωνία (σ.σ. έπειτα από τρεις δεκαετίες διαφωνιών) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη της Ελβετίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, και μετέδωσε πρώτο το CNN.
Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν θα περιορίσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες, αρχικά για έξι μήνες, διάστημα στο οποίο δεν θα του επιβληθούν νέες κυρώσεις.
Σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο η συμφωνία σταματά την «πρόοδο» του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του αντιδραστήρα στο Αράκ. Η επίσημη αμερικανική πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να εξουδετερώσει το απόθεμα του Ιράν από το 20% του εμπλουτισμένου ουρανίου και προβλέπει επίσης συχνές επιθεωρήσεις.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να αντιδράσει επισήμως στη συμφωνία. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη της χώρας, αντέδρασαν ιδιαίτερα αρνητικά, κάνοντας λόγο για «πολύ κακή συμφωνία» και για «ημίμετρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις