Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Βαριά καταγγελία της παράταξης Κατσικόπουλου κατά της Τασίας Παπαντωνοπούλου

Πάτρα: Βαριά καταγγελία της παράταξης Κα...

Για τους 18 εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

H παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πάτρας», με ανακοίνωση της, συμμεριζόμενη την αγωνία τους, τάσσεται στο πλευρό των 18 εργαζομένων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Καταγγέλλει στον πατραϊκό λαό την πεισματική άρνηση της Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού κας Παπαντωνοπούλου Τασίας να τους επαναπροσλάβει, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη υπολειτουργία των δομών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο Βουλευόμενο – Πολιτικό Όργανο του Δήμου και οι αποφάσεις που λαμβάνει πρέπει να υλοποιούνται, διαφορετικά τίθεται μείζον ζήτημα λειτουργίας του.

Οι 18 εργαζόμενοι που απασχολούνταν επί πολλά χρόνια στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, σε έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο χώρο, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους επωφελούμενους-γονείς έμειναν στο δρόμο εξαιτίας της αναίτιας απόφασης του Κοινωνικού Οργανισμού να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους το περασμένο καλοκαίρι.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την άμεση επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο, αρκετό καιρό μετά η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν «μετέωροι» και να έχουν γίνει «μπαλάκι» βιώνοντας καθημερινά την αβεβαιότητα και την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον.

Επειδή η καθυστέρηση επαναπρόσληψης του συγκεκριμένου προσωπικού, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στη λειτουργία των ΚΔΑΠ όσο και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ενώ και η μη υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά κατάφορη παραβίαση του θεσμικού του ρόλου, καλούμε των Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και παλινωδίες. Η παράταξή μας θα αγωνιστεί για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουν αυτοί και ολόκληρη η κοινωνία.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Ο επικεφαλής της Παράταξης,

Κατσικόπουλος Δημήτριος

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Δημακόπουλος Φώτιος

Καυκάς Γεώργιος

Μπακαλάρος Χρήστος

Μπινιέρης Γεώργιος

Σκαρμέας Αλέξιος

Τζανάκος Νικόλαος

Τσιμπούκης Ιωάννης

Χαροκόπος Αντώνιος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις