Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη του εκπροσώπου του Ολλανδικού Σχολείου Maurick College στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη του εκπροσώπου του Ολλανδικού Σ...

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το διεθνές δίκτυο σχολείων «Ιnternational Education Νet»

Τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 ο κ. Huib Schilling, Δ/ντής Διεθνούς Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του Ολλανδικού Σχολείου Maurick College.

Ο κ. Huib Schilling συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο και την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου. Τον Ολλανδό προσκεκλημένο συνόδευε ο κ. Σταύρος Φραγκάκης, υπεύθυνος του Kέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πάτρας (ΚΕ.ΣΥ.Π.) το οποίο έχει συγχρόνως και την ευθύνη συντονισμού του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής της Σταδιοδρομίας «Escape».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το διεθνές δίκτυο σχολείων «Ιnternational Education Νet» στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 15 ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Σιγκαπούρη και συνεργάζονται σε 4 βασικές θεματικές: Citizenship, Water, Science-Escape, Drama. Tη σχολική χρονιά 2012-2013 εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο ανωτέρω δίκτυο 6 σχολικές μονάδες ενώ τη φετινή σχολική χρονιά 2013-2014 υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν 10.

Ο κ. Huib Schilling πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, υπό την εποπτεία της ΠΔΕΔΕ, της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πάτρας, η Παγκόσμια Συνάντηση του προγράμματος «Escape» η οποία θα γίνει το 2015 και θα συμμετάσχουν 400 περίπου μαθητές από διάφορες χώρες. Συγχρόνως, δύο ελληνικά σχολεία θα συμμετάσχουν στο δίκτυο σχολείων «Water is life» και θα παρουσιάσουν την εργασία τους μέσω skype στην παγκόσμια συνάντηση του δικτύου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη. Τα προγράμματα των ελληνικών σχολείων θα συντονίζει η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε επίσης η συνέχιση, και την τρέχουσα σχολική χρονιά, του προγράμματος «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική», το οποίο έχει ως βάση την ελληνική γλώσσα και πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πατρών. Στο εν λόγω πρόγραμμα θα συμμετάσχουν το Λύκειο Καστριτσίου, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας και το Maurick College ενώ προβλέπεται να υπάρξει συνεργασία με το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών καθώς και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Huib Schilling ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Η επίσκεψη του εκπροσώπου του ολλανδικού σχολείου Maurick College στην περιφέρειά μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τις έντονες αλλαγές που υφίσταται το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει δυναμικά το έργο της για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχει στους μαθητές της. Επιλέγει μονοπάτια δημιουργικών συνεργασιών και ενεργητικών δράσεων με εκπαιδευτικούς και φορείς πέρα από τα στενά τοπικά και εθνικά όρια προσβλέποντας στην ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών και εποικοδομητικών συναντήσεων, στον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση του αισθήματος του «ανήκειν» στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Με χαροποιεί επίσης ιδιαίτερα το αυξανόμενο ενδιαφέρον σχολικών μονάδων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού για την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και τις διαχρονικές ιδέες και αξίες του αρχαίου ελληνικού κόσμου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις