Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μέσα στον Νοέμβριο οι υπογραφές για την επανεκκίνηση της "Ολυμπίας" και της "Ιονίας" Οδού, λέει ο Επίτροπος Χαν

Μέσα στον Νοέμβριο οι υπογραφές για την ...

Τι δήλωσε στα Γιάννενα

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να υπογραφούν οι οριστικές συμφωνίες για την επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών αξόνων της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Ιόνια Οδός, η Ολυμπία Οδός και ο άξονας Ε65, όπως επισήμανε χθες από τα Ιωάννινα, ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή.

«Περιμένω το κείμενο των τελικών συμβάσεων. Ξέρω ότι βρίσκεται προς το τέλος. Εγώ θα υπογράψω αμέσως μόλις λάβω την τεκμηριωμένη συμφωνία. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου η συμφωνία θα έχει υπογραφεί», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαν.

Όσο αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα Περιφερειακά Προγράμματα θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτό που η Επιτροπή έχει ονομάσει «έξυπνη εξειδίκευση».

«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την οικονομία και για αυτό, θα πρέπει τα επενδυτικά σχέδια των Περιφερειών να απηχούν αυτήν τη στόχευση. Αυτό που ζητάμε από τις Περιφέρειες είναι μία στρατηγική για την ''έξυπνη εξειδίκευση'', η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προγράμματα για τον τουρισμό, τον αγροτικό διατροφικό τομέα, ακόμη και την υγεία. Όλα αυτά, βρίσκονται σε επίπεδο συζήτησης, πρέπει όμως, να καταλήξουμε στη χρυσή τομή, στην ισορροπία, η οποία θα μας επιτρέψει αφενός να έχουμε τις υποδομές και αφετέρου να προχωρήσουμε στη στήριξη των επιχειρήσεων», είπε ο Επίτροπος.

Ο κ. Χαν υπογράμμισε επιπλέον ότι για τη νέα περίοδο, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, "θέλουν τα διαρθρωτικά Ταμεία να επικεντρωθούν περισσότερο στη στήριξη και προώθηση της οικονομίας μέσα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις". Μάλιστα, πρόσθεσε ότι για την επόμενη περίοδο 2014- 2020, η βούληση είναι να διπλασιαστούν οι πόροι, δηλαδή από 70 δισ. Ευρώ, να φτάσουν τουλάχιστον στα 140 δισ. Ευρώ, ώστε να προωθηθεί η οικονομία στις περιφέρειες.

Ωστόσο αναγνώρισε και τα προβλήματα γραφειοκρατίας στην υλοποίηση των έργων, που χρηματοδοτεί η Κοινότητα, όπως επίσης και στις ιδιωτικές επενδύσεις και όπως ανέφερε, πολλές φορές δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ο φορέας, ο οποίος έχει την ευθύνη της καθυστέρησης.

Η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην Ήπειρο αποτελεί μέρος της περιοδείας, που πραγματοποιεί στις 13 ελληνικές περιφέρειες, προκειμένου να βοηθήσει τους τοπικούς εκπροσώπους και τους επιχειρηματίες στον σχεδιασμό των προγραμμάτων για το διάστημα 2014-2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις