Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Χαμόγελα" για τους Πατρινούς που προσλαμβάνονται μέσω ΟΑΕΔ – "Πανηγυρίζουμε για μια 5μηνη σύμβαση 400 ευρώ, εκεί μας κατάντησαν"

Πάτρα: "Χαμόγελα" για τους Πατ...

"Από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό"

Ανακοινώθηκαν χθες οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα όσων θα προσληφθούν με πεντάμηνες συμβάσεις σε Δήμου και Περιφέρειες μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ κι εκατοντάδες σπίτια στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα γέμισαν χαμόγελα. Στην Αχαΐα προβλέπονται 360 θέσεις.

Με άλλα λόγια 360 και πλέον μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας θ’ απασχολούνται για πέντε μήνες παίρνοντας 427 ευρώ ή 490 εάν είναι πάνω από 25 ετών. «Κι όμως πανηγυρίζουμε», έλεγε χθες στο thebest.gr ένας από τους επιτυχόντες. «Εκεί μας κατάντησαν, να μπαίνουμε κάπου για 5 μήνες, να παίρνουμε μόλις 400 ευρώ κι εμείς να πανηγυρίζουμε», πρόσθεσε.

Και γιατί πανηγυρίζει ο συγκεκριμένος συμπολίτης; Γιατί πολύ απλά είναι χωρίς δουλειά πάνω από δύο χρόνια, δεν έχει στην τσέπη του ούτε μερικά ψιλά για να πάρει μια τυρόπιτα και γιατί ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις του «τρέχουν». «Βλέπω αυτό το πεντάμηνο ως όαση, είναι για μένα μια σανίδα σωτηρίας», καταλήγει…

«Α πολύ ωραία και μετά τους 5 μήνες τι κάνουμε πάλι;», αυτή ήταν η πρώτη, γεμάτη αγωνία για το μέλλον, αντίδραση 33χρονης Πατρινής όταν πληροφορήθηκε ότι περιλαμβάνεται στους πίνακες του ΟΑΕΔ.

«Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Λέμε κι ευχαριστώ δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα. Θα ξεχαστούμε για 5 μήνες όμως ύστερα τι θα κάνουμε; Με αυτές τις «ενέσεις» δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας που είναι τεράστιο. Είμαστε νέοι άνθρωποι, θέλουμε να φτιάξουμε τις ζωές μας, με 490 ευρώ για 5 μήνες δεν μπορείς να έχει ζωής», επισημαίνει η συμπολίτισσα.

Οι παραπάνω είναι δύο μόνο, αλλά ενδεικτικές περιπτώσεις Πατρινών που θα πιάσουν τις επόμενες μέρες δουλειά μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα βέβαια εκατοντάδες άλλοι δεν προεπιλέχθηκαν ούτε τώρα, έχασαν και αυτή την «ευκαιρία» και περιμένουν με άγχος την επόμενη… ψάχνουν για μια ολιγόμηνη ανάσα ζωής!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις