Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ε.Ε.: Νέα στρατηγική για Αδριατική και Ιόνιο Πέλαγος

Ε.Ε.: Νέα στρατηγική για Αδριατική και Ι...

Δημοσίευμα στο έντυπο ενημέρωσης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe

Δημοσίευμα στο έντυπο ενημέρωσης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe ανέφερε ότι το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ συμφωνεί με την Επιτροπή για την προστιθέμενη αξία των λεγόμενων μακροπεριφερειακών στρατηγικών που υλοποιούνται μέχρι σήμερα για τη Βαλτική και το Δούναβη και αναμένει πλέον «με ενδιαφέρον» την παρουσίαση μιας νέας στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος.

Η σχετική προθεσμία έχει καθοριστεί για τα τέλη του 2014, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που συνήλθε χθες στο Λουξεμβούργο.

Το κείμενο των συμπερασμάτων έδωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ευκαιρία στο Συμβούλιο να επιβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση. Δεν προβλέπονται δηλαδή ειδικά κονδύλια. Αντίθετα, το Συμβούλιο ενθαρρύνει τα κράτη μέλη και τις αρμόδιες αρχές (περιφέρειες) για ενσωμάτωση των στόχων των στρατηγικών στα σχέδια προγραμματισμού για την περίοδο 2014-2020.

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης για μια πιο ενεργό συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων, την κατανομή κατάλληλου προσωπικού και την αύξηση της πολιτικής στήριξης στην εφαρμογή των μακροπεριφερειακών στρατηγικών.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνεί με την Επιτροπή, η οποία σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο, είχε τονίσει —αν και υποτονικά— την ανάγκη για περισσότερους πόρους και προσωπικό για τις στρατηγικές και απηύθυνε έκκληση για πολιτική βούληση υποστήριξής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις