Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής από την Πυροσβεστική Ακαδημία: «Δίχτυ προστασίας για όλους, πριν είναι αργά…»

Ο Άγγελος Τσιγκρής από την Πυροσβεστική ...

Μίλησε στους δόκιμους αξιωματικούς του Πυροσωεστικού Σώματος

Σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, μίλησε σε ειδική εκδήλωση -που έγινε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά-στους δόκιμους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, που φοιτούν στα τέσσερα έτη της Σχολής, με θέμα: “Η κοινωνική πρόληψη ως αντίδοτο στα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα βίας και παραβατικότητας”.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Άγγελος Τσιγκρής ανέφερε τα τόνισε:

«Τα αδιέξοδα της καθημερινότητας των Ελλήνων αυξάνονται δραματικά, με το 68% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δουλεία, με έξι στους δέκα νέους να είναι άνεργοι, με 250.000 νέους επιστήμονες να έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό, με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, με ένα (1) στα πέντε (5) παιδιά να στερείται ακόμη και βασικών ειδών διατροφής και με τους άστεγους να ξεπερνούν τις 20.000.

Η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση με δραματικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό, που αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρά σημάδια διάβρωσης. Μια από τις επιπτώσεις της κοινωνικής παθογένειας είναι η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια διαρκή αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας, που μας κατατάσει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Η ανασφάλεια των Ελλήνων έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι. Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων αδίσταχτων συμμοριών.

Οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τελεί υπό διακινδύνευση.

Η παραπάνω εικόνα οδηγεί πολλούς Έλληνες στη δημιουργία ομάδων αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά τη δημόσια τάξη και το κράτος, αφού χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει τα επίπεδα της βίας και της εγκληματικότητας που της αναλογούν. Οι δείκτες διακύμανσης της βίας και της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία, αποτελούν τον πλέον αξιόπιστο δείκτη μέτρησης των φαινομένων παθογένειας που ενδημούν σε αυτή.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η πρωτοφανής αύξηση των φαινομένων αυτών πρέπει -μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού.

Με άλλα λόγια, πρέπει να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, με ίσες ευκαιρίες για όλους και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να επωμιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν ανάγκη...».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις