Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για την απομάκρυνση του καθηγητή Κ. Κάππα από τα καθήκοντα του

Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπι...

Η απομάκρυνση ήταν απόρροια καταδίκης του από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για παράβαση καθήκοντος

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών  συζήτησε κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου 2013 την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, μετά από Υπουργική Απόφαση, του Καθηγητή  του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Κάππα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Ψήφισμα της Συγκλήτου που εξεδόθη και δημοσιοποιήθηκε, "η απομάκρυνση  ήταν απόρροια καταδίκης του από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για παράβαση καθήκοντος. Ο Καθηγητής κ. Κ. Κάππας, παρά την ομόφωνη πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, οδηγήθηκε εκ νέου στο εδώλιο, κατηγορούμενος διότι ως εισηγητής  στην Γ.Σ. του Τμήματος, το 2006, για την επιλογή διδάσκοντα με το Π.Δ.407/80: (α) δεν αξιολόγησε τα πιστοποιητικά στρατολογίας των υποψηφίων και (β) γνωμοδότησε θετικά για έναν υποψήφιο αντί για άλλον ο οποίος, κατά την κρίση του εισαγγελέως, είχε, υποτίθεται, περισσότερα επιστημονικά προσόντα.

Ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής κ. Κ. Κάππας,  πρώην μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας,  είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας που με το έργο του τιμά την επιστήμη και τη χώρα μας. Βραβεύτηκε πρόσφατα από τη Διεθνή Ένωση Ιατρικής Φυσικής (International Organization of Medical Physics - IOMP) ως μία από τις «50 προσωπικότητες διεθνώς που με το ήθος και το επιστημονικό τους έργο σφράγισαν την εξέλιξη της θεραπευτικής και διαγνωστικής χρήσης των ακτινοβολιών τον 20ο αιώνα».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών  εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράστασή της προς το συνάδελφο κ. Κ. Κάππα και καταδικάζει την υπαγωγή της επιστημονικής γνώμης, που κατά το Σύνταγμα οφείλει να είναι ελεύθερη, σε κατασταλτικό έλεγχο. Η ελεύθερη επιστημονική γνώμη και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών αποτελούν θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων".

Tην απόφαση της Συγκλήτου υπογράφει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Παναγιωτάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις