Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Εφορία Επιβολής» θα ονόμαζε η Χρυσή Αυγή τα υπ. Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

«Εφορία Επιβολής» θα ονόμαζε η Χρυσή Αυγ...

Νέα στοιχεία από τις έρευνες στο σπίτι του Παππά στα Γιάννενα

Νέα ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή, τη δράση, τη μεθοδολογία και τους στόχους της, έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες που διεξάγουν οι Αρχές στην οικία του φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης, Χρήστου Παππά, στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega την Κυριακή, σε ντοσιέ που βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισθέντα Χρήστου Παππά υπάρχει σχεδιάγραμμα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής, ενώ εκεί καταγράφεται και η «σκιώδης κυβέρνηση» (το όργανο παρακολούθησης των κυβερνητικών πολιτικών ανά τομέα, που συνήθως συγκροτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της ανάληψης της εξουσίας) που σκόπευε να συγκροτήσει η ΧΑ.

Τα «υπουργεία» στη «σκιώδη κυβέρνηση» της Χρυσής Αυγής ονομάζονται «εφορίες».

Ενδεικτικό είναι ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα ονομαζόταν «Εφορία Επιβολής», ενώ τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας θα ονομάζονταν «Εφορία Κράτους».

Σε ό,τι αφορά την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, στο έγγραφο που βρέθηκε στο ντοσιέ αναφέρεται ότι στην κορυφή είναι ο αρχηγός (δίπλα στο «αρχηγός» εντός παρενθέσεως αναφέρεται και ο τίτλος «γενικός γραμματέας») και ακολουθούν οι: διοικητές, τομεάρχες, πυρηνάρχες, φαλαγγίτες και δόκιμοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις