Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς - ΣΤΗ ΓΑΔΑ με ταξί - H μυστική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη των στελεχών - ΦΩΤΟ

Παραδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ...

Προβληματισμός για τον άφαντο Χρήστο Παππά Την Τρίτη η απολογία τους-

1.15 Στη ΓΑΔΑ με ταξί έφτασε πριν από λίγο ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις και φώναξε "Ζήτω η Χρυσή Αυγή".

 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δύο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία, αλλά για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά στην κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Ζήτημα ανακύπτει με τον βουλευτή Επικρατείας της ΧΑ, Χρήστο Παππά, που παραμένει ασύλληπτος. 

Όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές, αν δεν συλληφθεί μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, τότε θα πρέπει να ζητηθεί απο τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, για να ακολουθήσει η έκδοση εντάλματος, σύμφωνα με το protothema.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι πλέον, που έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς κ. Σπύρου Γεωργουλέα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, μέχρι την ώρα των απολογιών τους θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ. 

Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Πώς έφτασαν στις χειροπέδες

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο κατάλογος του κατηγορητηρίου και των προσωποποιημένων κακουργηματικών πράξεων αναμένεται να διευρυνθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και να ανοίξει έτσι ένας νέος κύκλος συλλήψεων, αναφέρει το newsit.gr


Οι συλληφθέντες “δέθηκαν” από τον σούπερ κοριό της Αντιτρομοκρατικής που έχει καταγράψει εκατοντάδες αποκαλυπτικές συνομιλίες στις οποίες περιγράφεται η ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και το διευθυντήριο που καθοδηγούσε τη δράση της. Οι πρωταγωνιστές συνδέονται ευθέως με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλα και τουλάχιστον δύο “ορφανές δολοφονίες” και δεκάδες απόπειρες δολοφονίας εναντίον αλλοδαπών και Ελλήνων.

Κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται ανώτατο παράγοντα που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, στις καταγεγραμμένες συζητήσεις ξεχειλίζει το μίσος και η αλαζονεία των μελών της Χρυσής Αυγής που έφταναν στο σημείο να χλευάζουν τα θύματά τους.

Στο πόρισμα Βουρλιώτη στοιχειοθετείται με ντοκουμέντα η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η δομή και οι διαταγές της ιεραρχίας προς τα στελέχη της ενώ μαρτυρίες επιβεβαιώνουν το υλικό της αντιτρομοκρατικής, συνδέοντας συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές και στελέχη που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε παράνομες δραστηριότητες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί πήραν μέρος στην γιγάντια επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής. Μια επιχείρηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Μόνο τρεις άνθρωποι γνώρισαν πως επρόκειτο να περαστούν χειροπέδες σε όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Το κουβάρι για να ξηλωθεί μια και καλή η Χρυσή Αυγή άρχισε να... ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη. 

«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε. 
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου».


Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από... παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".

ώς έφτασαν στις χειροπέδες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις