Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθρόα η αδειοδότηση της οπλοφορίας στη χώρα μας

Αθρόα η αδειοδότηση της οπλοφορίας στη χώρα μας

Τι αποκαλύπτουν οι λίστες με τους γιατρούς που χορηγούν τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά

Την αθρόα αδειοδότηση της οπλοφορίας στη χώρα μας αναδεικνύουν τα έγγραφα που έφτασαν στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση 26 βουλευτών, οι οποίοι ζητούσαν τα ονόματα των ψυχιάτρων και νευρολόγων δημοσίων νοσοκομείων της χώρας που είχαν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., καθώς και τις καταγγελίες για τον χρυσαυγίτη ψυχίατρο του νεοναζιστικού μορφώματος.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί μετά από το περιστατικό κατά του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη με πρωταγωνιστή τον χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Γ. Γερμενή και μετά την εκπυροσοκρότηση του όπλου του έτερου βουλευτή του κόμματος κ. Αντ. Γρέγου στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη ΄΄αδειοδοτημένη΄΄ οπλοφορία στη χώρα μας» και «παντελή έλλειψη κυβερνητικής βούλησης για την λήψη στοιχειωδών μέτρων για τον περιορισμό και τον έλεγχό της».

Οι πρώτες λίστες που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από το υπουργείο Υγείας είναι από τα τέλη Αυγούστου και αφορούν τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από δημόσια νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, ενώ αναμένονται και οι λίστες από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Στις λίστες αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των γιατρών, το νοσοκομείο και ο αριθμός πιστοποιητικών που έχουν υπογράψει, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία ΕΔΕ κατά γιατρού για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι καταγράφονται γιατροί που έχουν υπογράψει δεκάδες τέτοιων πιστοποιητικών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην σχετική απάντηση της υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζέττας Μακρή, αναφέρεται ότι με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 95/2000) «δεν προκύπτει υποχρέωση ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων για την προσήκουσα διαδικασία χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ούτε υποχρέωση ελέγχου ως προς την εγκυρότητα και τον αριθμό των χορηγηθέντων ιατρικών από ιατρούς νευρολόγους-ψυχιάτρους για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν τις «πλημμέλειες και την επικινδυνότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου που ρυθμίζει την χορήγηση και ανάκληση αδειών οπλοφορίας» και διευρύνει «τη νομιμοποίηση της οπλοφορίας προσώπων χωρίς ασφαλή κριτήρια για την αναγκαιότητα της άδειας αλλά και για την αξιολόγηση της ικανότητας και της ψυχικής υγείας των προσώπων που τη ζητούν».

Μάλιστα ανέφεραν στην ερώτησή τους ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας «συμπίπτουν εν πολλοίς με τα δικαιολογητικά εγγραφής σε δημοτικό γυμναστήριο, με μόνη στην ουσία διαφοροποίηση την προσκόμιση ποινικού μητρώου»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις