Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση Ναπολιτάνο στην κεντροδεξιά μετά τις φήμες για παραιτήσεις ελέω Μπερλουσκόνι

Επίθεση Ναπολιτάνο στην κεντροδεξιά μετά...

Η φερόμενη κίνηση Μπερλουσκόνι, να ζητήσει παραιτήσεις βουλευτών, θεωρείται ως η έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μία πολιτική λύση

Σφοδρή κριτική κατά της ιταλικής κεντροδεξιάς εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από τους βουλευτές του συμπολιτευόμενου κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, να παραιτηθούν εάν ο ίδιος αποπεμφθεί από τη Γερουσία, λόγω πρόσφατης καταδίκης για υποθέσεις διαφθοράς.

Ενδεχόμενες μαζικές παραιτήσεις βουλευτών του Λαού της Ελευθερίας «θα ήταν έαν πλήγμα στις ρίζες της δυνατότητας του κοινοβουλίου να λειτουργήσει», σημείωσε μέσω γραπτής δήλωσής του ο κ. Ναπολιτάνο.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος, που ευελπιστώ ότι θα χρησιμοποιηθεί καλά, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να εκφραστεί – εάν αυτό θέλουν οι βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας – το πολιτικό και ανθρώπινο συναίσθημά τους για τον πρόεδρο του κόμματός τους, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου», συνέχισε ο κ. Ναπολιτάνο.

Η φερόμενη κίνηση Μπερλουσκόνι, να ζητήσει παραιτήσεις βουλευτών, θεωρείται ως η έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μία πολιτική λύση κατά της καταδίκης του και έναντι του ενδεχομένου αποπομπής του από τη Γερουσία.

Τέλος, ο κ. Ναπολιτάνο απέρριψε ως «παράλογους» τους χαρακτηρισμούς του τύπου «πραξικόπημα» και «ανατροπή» όσον αφορά την καταδίκη Μπερλουσκόνι, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μπορούσαν να επηρεάσουν την έκβαση της επίμαχης δίκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις