Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα δημοτική κίνηση για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Αιγιάλεια

Νέα δημοτική κίνηση για την διεκδίκηση τ...

Απο την παράταξη του δημάρχου

Στη δημιουργία μίας νέας δημοτικής κίνησης για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Αιγιάλεια προχώρησαν τέσσερις πρώην σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr.

Πρόκειται για τους Αθανάσιο Παναγόπουλο, Βασιλική Ψυχράμη, Αντώνιο Παλαιολόγου και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική ομάδα του κ. Θεοδωρακόπουλου το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου είχε διαγράψει την πρώην πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη, ενώ το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου κατά τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης περί ορισμού μελών του νέου Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους τέσσερις σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι κ.κ. Θανάσης Παναγόπουλος, Αντώνης Παλαιολόγου, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Πάνος Μπερούκας (ο οποίος δεν εντάσσεται στην νέα κίνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δημοτικών εξελίξεων).

Αναμένεται στη συνέχεια να δοθούν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα κίνηση, με την. τετράδα να προχωρεί και σε επίσημη ανακοίνωση, «εκτοξεύοντας» βέλη κατά του Δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, χαρακτηρίζοντας τον αλαζονικό αρχηγό και ανίκανο να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι η απογοήτευσή τους από τη συμπεριφορά του Δημάρχου τους οδήγησε σε παραίτηση, ενώ παράλληλα κάνουν «άνοιγμα» για συνεργασία με όλες τις δυνάμεις και όλους τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι προσυπογράφοντες αυτήν εδώ την ανακοίνωση ανήκουμε σ' ένα ευρύ μορφωτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό φάσμα, χωρίς κομματικούς περιορισμούς και εξαρτήσεις, έχουμε όμως κοινούς στόχους και αξίες.

Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν πριν δυόμισι χρόνια προκριμένου να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε τότε  η Δημοτική συσπείρωση Αιγιάλειας υπό την ηγεσία του Στάθη Θεοδωρακόπουλου και όσα εμείς οι ίδιοι είχαμε θέσει ως προσωπικούς στόχους για τον τόπο μας.

Το σύνθημα ήταν όλοι μαζί ενωμένοι με δουλειά -πολλή δουλειά, αυτά ήταν και τα λόγια του Στάθη Θεοδωρακόπουλου ως υποψηφίου.

Τα πράγματα ωστόσο μετά την εκλογή του άλλαξαν με αποτέλεσμα να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια «παλαιοκομματική καρικατούρα», έναν αλαζονικό αρχηγό που συντηρεί τα κακέκτυπα του παρελθόντος.

Η ανικανότητα διαχείρισης σοβαρών ζητημάτων από μέρους του, η πολιτική διπροσωπία, η έντονη τάση του να διχάζει την ομάδα, δημιουργώντας ενδοπαραταξιακή αντιπολίτευση, προκειμένου να λειτουργεί το προσφιλές προς αυτόν καθεστώς «του διαίρει και βασίλευε», μας οδήγησαν σε ρήξη. Ήμασταν το ρηξικέλευθο μέσα στο σαθρό περιβάλλον του παρελθόντος.

Το έργο μας παρεμποδίσθηκε αλλά παρόλα αυτά αφήσαμε ο καθένας στο πόστο του, κάτι αξιόλογο. Εργαστήκαμε για το δήμο με διαφάνεια, εργατικότητα, τιμιότητα και σωστή διαχείριση, παρόλα αυτά ο Δήμαρχος μας απαξίωσε. Σας καλούμε λοιπόν να καταδικάσετε μαζί με μας τις πρακτικές αυτές.

Η απογοήτευσή μας από τη συμπεριφορά του Δημάρχου μας οδήγησε σε παραίτηση από τα καθήκοντά μας όχι όμως από τις αξίες και τις αρχές μας. Ενωθήκαμε λοιπόν με σκοπό να συνεχίσουμε το επιτυχημένο έργο μας αφήνοντας απ' έξω τους αναξιόπιστους, τους βολεμένους.

Ενωθήκαμε με σκοπό να συμβάλλουμε στην ανάταξη του τόπου μας, που ταυτόχρονα με τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα συνολικά, βιώνει και αυτός με τη σειρά του τη στασιμότητα, την πολιτική των αποκλεισμών, την πολιτική της φιλοδοξίας, της αναξιοκρατίας, του δογματισμού και της ανομίας.

Τα σοβαρά προβλήματα της Αιγιάλειας παραμένουν άλυτα και αυτό οφείλεται στο παλαιοκομματικό σύστημα διοίκησης που εξακολουθεί να τυραννάει τον τόπο. Αυτό εμείς από κοινού καταγγέλλουμε και σκοπεύουμε ηθικά και έμπρακτα να αλλάξουμε.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας με πραγματική πίστη στο σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε», στην πορεία όμως αντιμετωπίσαμε τις πολιτικές κωλοτούμπες των «παλαιών» της τοπικής πολιτικής σκηνής. Και είδαμε τη θεωρία να μη γίνεται πράξη. Αποκλειστήκαμε, φιμωθήκαμε αλλά όχι για πολύ.

Γι' αυτό και αποφασίσαμε να μην αθετήσουμε  την υπόσχεση που ο καθένας μας προσωπικά έδωσε πριν από τρία χρόνια στους συμπολίτες μας.

Παραμένουμε πιστοί στις αξίες που μας χαρακτηρίζουν και ζητάμε τη συμπαράστασή σας ώστε όλοι μαζί να πορευθούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν επιδιώκουμε να λειτουργήσουμε σαν μια κλειστή «λέσχη» που αναζητά λύσεις αποκομμένη από την καθημερινή ζωή του τόπου, όπως η παρούσα δημοτική αρχή.

Ο τόπος μας διαθέτει τεράστιο αναξιοποίητο αποθεματικό, όσον αφορά τόσο το ανθρώπινο δυναμικό του, όσο και τις υλικές του δυνατότητες. Αυτά εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Επιθυμούμε να συνδυάσουμε την ανάδειξη νέων ιδεών με την εξεύρεση ρεαλιστικών και πρακτικών λύσεων.

Επιθυμούμε, επίσης, τη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις και όλους τους πολίτες, που ζητούν μια νέα εποχή για την Αιγιάλεια, χωρίς αποκλεισμούς. Στην προσπάθεια αυτή, θεωρούμε πως είναι σημαντικός ο ρόλος της νεολαίας  που ταυτίζεται με τη γνώση, την ελπίδα, την ανανέωση, την όρεξη για δουλειά. Επειδή είμαστε αποτέλεσμα των επιλογών μας, οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Οι αξίες μας είναι σαφείς :

ακεραιότητα, εντιμότητα, αυτοσεβασμός και σεβασμός των συμπολιτών και του τόπου μας, υπομονή και επιμονή, τόλμη και αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά.

Μπορούμε και θέλουμε, μαζί με την ενεργό συμμετοχή σας να ξεφύγουμε από κάθε αναχρονιστική νοοτροπία που μας έβλαψε.

Μπορούμε και θέλουμε να σπάσουμε την κατεστημένη και αδρανή πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μπορούμε και θέλουμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία για να κάνουμε την Αιγιάλεια όπως της αξίζει να είναι: ανεπτυγμένη, ανταγωνιστική και πρωτοπόρα.

Έναν τόπο με μέλλον και προοπτική για τους νέους της, έναν τόπο με μέριμνα για τους μεγαλύτερους  και φιλόξενο για τους ξένους.

Οι επιδιώξεις αυτές απαιτούν ως προϋπόθεση την ισχυρή θέληση και πίστη. Εμείς τις έχουμε και καλούμε τους συμπολίτες μας που είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν τη συλλογική δύναμη να συμπορευθούν μαζί μας για να επιλύσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε ποιότητα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η Αιγιάλεια έχει μέλλον μόνο μέσα από ενεργούς πολίτες που θέλουν και μπορούν να αναδείξουν την αξία της και να διασφαλίσουν την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική συνοχή και ανάπτυξη του νέου διευρυμένου δήμου μας.

Με όραμα και αξίες για μια νέα Αιγιάλεια».

Οι υπογράφοντες

Αθανάσιος Παναγόπουλος

Βασιλική Ψυχράμη

Αντώνιος Παλαιολόγου

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

O χορός των υποψηφίων έχει "ανοίξει" για τα καλά στην Αιγιάλεια, καθώς την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αιγιαλείας θα ανακοινώσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Τέλης», ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιάννης Θεοφανόπουλος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι έχει εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις