Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η αναμενόμενη «έκρηξη» του Σάντος

Η αναμενόμενη «έκρηξη» του Σάντος

Ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει πότε να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του

Πρωί της περασμένης Πέμπτης. Προπονητήριο Αγιου Κοσμά, το «σπίτι» της εθνικής. Εκεί, η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης κάνει την τελευταία της προπόνηση εν όψει του αγώνα με το Λιχτενστάιν.

Την ίδια ώρα που οι γκολκίπερ (Καρνέζης, Σηφάκης) αποκρούουν σουτ και εξασκούνται σε εξόδους, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές κάνουν τακτική. Λίγο μετά, χωρισμένοι σε ενδεκάδες οι άσοι, παίζουν ένα μίνι διπλό με διαιτητή τον Βόκολο, τον άνθρωπο που διακόπτει όταν κρίνει το ματς. Πού είναι ο Σάντος;

Βρίσκεται στη γραμμή, παρακολουθεί τα πάντα, αλλά δεν μιλά. Δεν φωνάζει. Δείχνει ήρεμος. Και περίπου 10' ύστερα από τη λήξη της προπόνησης, η ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου έρχεται μόνη της:

«Πριν από το φιλικό με την Αυστρία, ο Φερνάντο Σάντος έδειχνε ανήσυχος, έκανε παρατηρήσεις, καθοδηγούσε. Τώρα, είναι χαλαρός. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα»; Η ερώτηση απευθυνόταν στον πορτογάλο προπονητή και η απάντησή του ήταν γεμάτη σημασία:

« Ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει πότε να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Τώρα δεν πρέπει. Εχουμε μπροστά μας ένα επίσημο παιχνίδι. Είναι διαφορετικά από πριν. Δεν σημαίνει και πως μέσα μου είμαι ήρεμος».

Η αποστολή «πέταξε» για Λιχτενστάιν, η ομάδα νίκησε με «χίλια ζόρια», ο Σάντος δεν έμεινε ικανοποιημένος και το έδειξε στις δηλώσεις του όταν κατακεραύνωσε τους πάντες μιλώντας για «ομάδα -καρικατούρα».Μια «έκρηξη» που δεν θυμόμαστε αντίστοιχη στο παρελθόν, καθώς ο Φερνάντο μοιάζει με ήρεμο άνθρωπο.

Αλλά δεν είναι όταν «κάτι βλέπει» που δεν του αρέσει. Και είναι ξεκάθαρο πως αυτές τις ημέρες δεν έμενε και τόσο ευχαριστημένος από όσα διέκρινε στις προπονήσεις, ενώ πολλά άφησε να φανούν η ατάκα του πως «περίμενα κάποια πράγματα να τα διορθώσουμε, αλλά δεν το έχουμε κάνει τόσα χρόνια. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Το είπε την παραμονή του ματς σε ελληνικό έδαφος. Τώρα, με την εθνική στην πρώτη θέση του ομίλου(μαζί με τη Βοσνία), ο στόχος είναι η πρόκριση, αλλά ο Σάντος έχει κατά νου το πώς θα φτιάξει τα κακώς κείμενα μιας ομάδας που ώρες ώρες δεν αρέσει καθόλου με την απόδοσή της. Ηταν, λοιπόν, μια μάλλον αναμενόμενη «έκρηξη» από τον προπονητή της εθνικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports