Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάμερον: «Μίλια μακριά από την αλήθεια ο Πούτιν»

Κάμερον: «Μίλια μακριά από την αλήθεια ο Πούτιν»

Ο Βρετανός ηγέτης είχε ιδιαίτερη συνομιλία 35 λεπτών με το Ρώσο πρόεδρο στο πλαίσιο της συνόδου του G20 στην Αγία Πετρούπολη

Τη σαφή διάσταση απόψεων μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας αναφορικά με τη Συρία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κάμερον λέγοντας ότι ο πρόεδρος Πούτιν «απέχει μίλια από την αλήθεια» για την επίθεση με χημικά όπλα στην ανατολική Δαμασκό.

Ο Βρετανός ηγέτης είχε ιδιαίτερη συνομιλία 35 λεπτών με το Ρώσο πρόεδρο στο πλαίσιο της συνόδου του G20 στην Αγία Πετρούπολη, την οποία χαρακτήρισε «στιβαρή», ενώ αναφερόμενος στο δείπνο των ηγετών κατά το οποίο συζητήθηκε το συριακό σχολίασε ότι υπήρξε μία «πολύ ειλικρινής ανταλλαγή επιχειρημάτων».

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι δεν ανέμενε τελικά συμπεράσματα επί της Συρίας κατά το G20, αφού οι διαφωνίες είναι πολύ μεγάλες. «Η ρωσική θέση, όπως έχει πει ο Πούτιν, είναι ότι αν αποδειχθεί η ενοχή Άσαντ θα αλλάξει γνώμη, αλλά είναι αρκετά σαφές πως βρίσκεται στην άλλη πλευρά… απέχει μίλια από αυτήν που εγώ και πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ηγέτης.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν του είπε πως θέλει να δει περαιτέρω αποδείξεις της ενοχής του συριακού καθεστώτος. «Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τέτοιες αποδείξεις, όπως θα κάνουν και οι Αμερικανοί. Αλλά νομίζω ότι θα χρειαστούν πολλά για να αλλάξει γνώμη (ο Πούτιν)», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σημείωσε επίσης ότι διαφωνεί με την άποψη των ηγετών ορισμένων αναπτυσσόμενων χωρών-μελών του G20 ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα ήταν νόμιμη μόνο υπό την εξουσιοδότηση των Ηνωμένων Εθνών. Επικαλέστηκε για αυτό τη νομική γνωμάτευση που έχει λάβει η κυβέρνησή του ότι μια επιχείρηση θα ήταν νόμιμη υπό τη λεγόμενη «ευθύνη για προστασία», ώστε να αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική τραγωδία.

Ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε εξάλλου την αύξηση της βρετανικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες κατά 52 εκατομμύρια στερλίνες, περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ.

Την Πέμπτη δε, είχε ανακοινώσει πως τα αποτελέσματα βρετανικών εξετάσεων για ανίχνευση του αερίου σαρίν σε δείγματα ενδυμάτων και εδάφους από την ανατολική Δαμασκό επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών ουσιών στην επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ η βρετανική πλευρά ζήτησε εξηγήσεις για το σχόλιο που αποδόθηκε σε εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης ότι η Βρετανία «είναι ένα μικρό νησί που κανείς δεν υπολογίζει». Ο εκπρόσωπος διέψευσε τις δημοσιογραφικές αναφορές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις