Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν όψη το Νεκρομαντείο και η Αρχαία Εφύρα

Αλλάζουν όψη το Νεκρομαντείο και η Αρχαία Εφύρα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Σε λίγους μήνες, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οπότε και θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πάρουν την πρώτη γεύση από τα έργα ανάδειξης του Νεκρομαντείου και της Εφύρας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου, η ολοκλήρωση της οποίας θα αποδώσει στο κοινό ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Για αυτό τουλάχιστον δεσμεύεται η ΛΓ’ Εφορεία και η προϊσταμένη της Χριστίνα Μερκούρη, η οποία σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι το έργο θα αλλάξει την περιοχή της Πρέβεζας και της Πάργας.

Σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου και της Εφύρας παραμένει κλειστός προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες εργασίες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η κ. Μερκούρη θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ το σύνολο των εργασιών προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ολοκλήρωσή του θα έχει επιτευχθεί η σύνδεση δύο γειτονικών και από κοινού κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων. Η χωρική και οπτική επικοινωνία των αρχαιολογικών χώρων του «Νεκρομαντείου» και της Εφύρας θα ενισχυθεί μέσα από κοινές υποδομές (χώρος στάθμευσης, μονοπάτι περιήγησης κ.α.), οι οποίες διέπονται από τις ίδιες αισθητικές αρχές, τη χρήση κοινών υλικών και κατασκευαστικών μεθόδων.

Συνολικά, οι εν λόγω παρεμβάσεις στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα αρχαιολογικό πάρκο, ο επισκέπτης του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τη διαχρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα, ξεκινώντας από τα «κυκλώπεια τείχη» της Εφύρας και φτάνοντας στη μεταβυζαντινή «Κούλια».

Ένα αρχαιολογικό πάρκο σύγχρονο και ασφαλές στο κοινό, καθώς και ευκολότερα προσβάσιμο από ΑμΕΑ, παιδιά και ηλικιωμένους. Επιπλέον, μέσω των ενημερωτικών πινακίδων, των φυλλαδίων και της έκθεσης με εποπτικό υλικό, που θα λειτουργεί εντός της αναστηλωμένης «Κούλιας» στο Νεκρομαντείο, θα επιτευχθεί η πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών για τους δύο αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις