Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Eπί ποδός πολέμου ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας για τα νέα λατομεία

Πάτρα: Eπί ποδός πολέμου ο Σύλλογος Προσ...

Αντίδραση στην ενδεχόμενη κατασκευή τους στα όρια Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων και Πλατανόβρυσης του Δήμου Ερυμάνθου

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας αναφέρεται: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι κινήσεις στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας και ειδικότερα στην Χαλανδρίτσα και στα όρια Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων και Πλατανόβρυσης του Δήμου Ερυμάνθου, για την πρόθεση εγκατάστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εξορύξεως αδρανών υλικών (λατομεία). Οι κάτοικοι των άνω περιοχών είναι αναστατωμένοι από τις κινήσεις αυτές και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά.

Ο σύλλογός μας δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετος με την νόμιμη λειτουργία μίας επιχείρησης με αρχές και κανόνες που σέβονται το περιβάλλον και τις τοπικές δραστηριότητες. Όμως θα μας βρει απέναντι καθένας που θα προσπαθήσει να παρακάμψει την νομιμότητα στο όνομα της όποιας «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» και δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταστρέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων της περιοχής μας, για να τροφοδοτήσουμε με τα φυσικά υλικά του τόπου μας τα μεγάλα έργα του νομού.

Τέλος σημειώνουμε ότι ο σύλλογός μας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ερυμάνθου προκειμένου να αντιδράσουν από κοινού σε παρόμοιες ενέργειες και δραστηριότητες, που θα υποβαθμίσουν τόσο το περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών".

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις