Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη

Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διαχείρι...

Ζητεί με σχετική του ερώτηση ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Να μην μείνει κανένα ερωτηματικό στους πολίτες της Ηλείας σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε τη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως μεταξύ της παραίτησης του πρώην προέδρου του Ταμείου κ. Μολυβιάτη (8.10.09) και της κατάργησης του Ταμείου (31.12.10) μεσολάβησαν 14 μήνες και ζητεί να ενημερωθεί για τα έργα που έγιναν στο διάστημα αυτό, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διαφορά των 11 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται μεταξύ του ποσού που παρέδωσε ο κ. Μολυβιάτης και του ποσού που πιστώθηκε στο λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών.
Στην Ερώτησή του μεταξύ άλλων ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρει τα εξής:
«Σύγχυση και ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες της Ηλείας, καθώς μερίδα του τοπικού Τύπου και ηλεκτρονικών μέσων υποστηρίζουν ότι χάθηκαν 11 εκατ. ευρώ από τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ (Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), γνωστού και ως Ταμείου Μολυβιάτη.
Αυτό προκύπτει καθώς ο πρώην Πρόεδρος του ΕΤΑΕΑ κ. Πέτρος Μολυβιάτης παρέδωσε 131.692.410,03 εκατ. ευρώ όταν παραιτήθηκε ενώ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας σε πρόσφατη απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δήλωσε πως μετά την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ ο λογαριασμός Δ24 πιστώθηκε συνολικά με 120.404.620,84 ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχει ένα χρονικό κενό 14 μηνών μεταξύ της παραίτησης του κ. Μολυβιάτη (8 Οκτωβρίου 2009) και της κατάργησης του ΕΤΑΕΑ (31 Δεκεμβρίου 2010).
Από παλαιότερη απάντηση του τ. Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην Ερώτηση που κατέθεσα με α.π. 21660/23.8.11 προκύπτει ότι: «Από 1/1/2010 μέχρι 31/12/2010 το Ταμείο χρηματοδότησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα έργα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών με το ποσό των 310.512,91 ευρώ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 398.324,04 ευρώ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 130.000 ευρώ».
Η σύγχυση επιτείνεται από δηλώσεις πολιτικών παραγόντων που κάνουν λόγο για μεγάλα ποσά που έχουν χαθεί.

Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια ποσά δαπανήθηκαν και για ποιο σκοπό στο χρονικό διάστημα από την παραίτηση του κ. Μολυβιάτη (8.10.09) ως την διάλυση του ΕΤΑΕΑ (31.12.10);
2. Τα περίπου 15 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την εκτέλεση έργων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, ποια έργα αφορούσαν και πόσα εξ αυτών ήταν στην Ηλεία;
3. Τελικά θα ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας ώστε τουλάχιστον τα υπόλοιπα χρήματα του πρώην ΕΤΑΕΑ να διατεθούν στην Ηλεία, η οποία υπέστη τις περισσότερες καταστροφές από τις πυρκαγιές το 2007;
4. Αληθεύει ότι από τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ ενισχύθηκαν και περιοχές που επλήγησαν μετά τις πυρκαγιές του 2007, κι ναι, ποιες περιοχές και με ποια ποσά;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις