Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς στάλα νερό σε Μιντιλόγλι, Ροϊτικα και Γαλανόπουλου - Καταγγελίες για το μαρτύριο της... σταγόνας στο thebest.gr - Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη απο τη ΔΕΥΑΠ

Πάτρα: Χωρίς στάλα νερό σε Μιντιλόγλι, Ρ...

Δύσκολη και χρονοβόρα η αποκατάσταση της βλάβης λέει η ΔΕΥΑΠ

Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μιντιλογλίου, των Ροιτίκων, Μονοδενδρίου, κ.α. με το πρόβλημα στην υδροδότηση καθώς εδώ και μέρες όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν σταγόνα νερού στα σπίτια τους εν μέσω μάλιστα του Αυγούστου και της ζέστης. Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΠ ανακοινώνει ότι  "θα γίνει προσωρινή διακοπή του νερού σε Μονοδένδρι και  Ροίτικα έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί  προσωρινά με νερό το Μιντιλόγλι.

Η διακοπή η οποία ξεκινάει από τώρα, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει  μέχρι τις 4 το απόγευμα".

Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη 22/8/2013 λόγω έκτακτης βλάβης στην κεντρική γεώτρηση της περιοχής Μοιρέικα, θα υπήρχε πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού μέχρι τις βραδινές ώρες στις περιοχές Βραχνέικα – Ροίτικα – Μονοδένδρι – περιοχή Μαρίνη –Μιντιλόγλι- περιοχή Γαλανόπουλου – Μεταμόρφωση Σωτήρως – Νεζερίτικα. Για το λόγο αυτό υπήρχε η υπόδειξη από την υπηρεσία, να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Παρόλ’ αυτά και σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου όπως κατήγγειλε στο thebest.gr ο Νίκος Βεντούρας κάτοικος της περιοχής Γαλανόπουλου, δεν υπάρχει σταγόνα νερού στις βρύσες τους.

«Δεν είναι μόνο το θέμα να έχεις λίγο νερό για να πιεις αλλά δεν υπάρχει νερό ούτε για την τουαλέτα. Είναι θέμα πλέον στοιχειώδους υγιεινής», ανέφερε αγανακτισμένος ο κ. Βαντούρας τονίζοντας ότι στην ευρύτερη αυτή περιοχή από το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στα Δεμένικα μέχρι κάτω το Μιντιλόγλι και τα Ροίτικα συνεχίζει να μην έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και παραθεριστές να έχουν φτάσει στα όρια τους.

«Το πρόβλημα ήταν έντονο ήδη από την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, εκείνες τις μέρες πάλι δεν είχαμε νερό. Μετά ήρθε λίγο την περασμένη Κυριακή 18/8, Δευτέρα και Τρίτη είχαμε νερό και από προχθές άρχισε πάλι η ταλαιπωρία και το μαρτύριο. Πήγαμε στη ΔΕΥΑΠ και τους είδαμε να “μασάνε τα λόγια τους”, ότι πρόκειται για βλάβη και πως αλλάζουν το καλώδιο και πως μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί και λυθεί το πρόβλημα.

Ζητήσαμε στο μεταξύ μία υδροφόρα για να γεμίσουμε τα ντεπόζιτα νερό αλλά δεν μας απάντησαν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν αντέχεται. Ο Δήμαρχος κ. Δημαράς γνωρίζει άραγε την κατάσταση, μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Βεντούρας.

Άλλη αναγνώστρια του thebest.gr από τα Άνω Ροΐτικα αναφέρει: 'Πριν δυο ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει διακοπή νερού σε κάποιες περιοχές Βραχνέικα, Ροιτικα, Μονοδένδρι, Μιντιλόγλι κ.λ.π., .Αυτό όπως ήδη γνωρίζετε ήταν για μια ημέρα και όπως ανακοινώθηκε η βλάβη αποκαταστάθηκε και η υδροδότηση έχει επανέλθει. Σήμερα και δυο ημέρες μετά εμείς, Άνω Ροιτικα εξακολουθούμε να μην έχουμε νερό και κατόπιν επικοινωνίας με τη ΔΕΥΑΠ θα έχουμε από το βράδυ. Φυσικά την ιδία υπόσχεση είχα και χθες το βράδυ -22/08-.  ν τω μεταξύ αυτές τις δυο ημέρες έπαιρνα νερό για κάποιες ανάγκες από τη κοινόχρηστη βρύση, η οποία βρίσκεται στις γραμμές, στην  περιοχή Ροιτικων και έρχεται από Πάτρα. Σήμερα το πρωί προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι και αυτή ήταν κομμένη. Δεν ξέρω τι θα έπρεπε να γίνει, έχουμε παιδιά, σκυλιά, η θερμοκρασία στα ύψη και σταγόνα νερό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει".

Η ΔΕΥΑΠ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι καταβάλλεται προσπάθεια για μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου διακοπής υδροδότησης και πως παρακαλεί για την κατανόηση και ανοχή των συμπολιτών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Λόγω της σοβαρής βλάβης στις δύο από τις τρεις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό την περιοχή από Βραχνέικα έως Μιντιλόγλι, και επειδή η αποκατάσταση της βλάβης είναι δύσκολη και χρονοβόρα, θα γίνει προσωρινή διακοπή του νερού σε Μονοδένδρι και  Ροίτικα έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί  προσωρινά με νερό το Μιντιλόγλι.

Η διακοπή η οποία ξεκινάει από τώρα, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει  μέχρι τις 4 το απόγευμα. Η προσπάθεια που γίνεται από την ΔΕΥΑΠ είναι να υδροδοτούνται  τμηματικά όλες οι περιοχές όπου υπάρχει βλάβη, μέχρι την αποκατάστασή της.

Η μια εκ των τριών γεωτρήσεων αποκαταστάθηκε χθες στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Επί τόπου μαζί με τα συνεργεία βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αντώνης Κότσαλης".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις