Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι εμπορουπάλληλοι της Πάτρας συστήνουν μέτωπο αγώνα κατά του μέτρου των 7 Κυριακών

Οι εμπορουπάλληλοι της Πάτρας συστήνουν ...
Μαρτάτος Tάκης

Ήδη βρίσκονται σε επαφή με τους συλλόγους των νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και τις κατά τόπους Μητροπόλεις

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο τοπικός Σύλλογος των εμπορουπαλλήλων της Πάτρας όπου πρόεδρος είναι η κυρία Γιώτα Παναγοπούλου για το κρίσιμο ζήτημα του τι μέλλει γενέσθαι με το νόμο που ψηφίστηκε να παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο.

Ενόψει μάλιστα και της πρώτης Κυριακής που αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο που πιθανόν να είναι μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο, οι εμπορουπάλληλοι δεν προτίθενται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη έχουν αρχίσει επαφές ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο διαμαρτυρίας και αντίστασης.

Όπως είπε η κυρία Παναγοπούλου στο thebest.gr, ο τοπικός σύλλογος της Πάτρας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους συλλόγους εμπορουπαλλήλων των δύο γειτονικών νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας (που απαρτίζουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) ώστε να συντονίσουν τις κινήσεις, αιτήματα και αποφάσεις τους.

Μάλιστα ο σύλλογος της Πάτρας όπως και οι υπόλοιποι στην Αμαλιάδα, τον Πύργο, το Αίγιο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι σκοπεύουν να αποτανθούν και στις κατά τόπους Μητροπόλεις ζητώντας την συμπαράσταση τους στην προσπάθεια να μην ισχύσει και να μην επεκταθεί περαιτέρω το μέτρο των εργάσιμων Κυριακών. Εξάλλου ήδη Μητροπολίτες όπως ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εκφράστηκαν δημοσίως κατά της διάταξης αυτής που προσβάλλει και καταργεί την ιερή μέρα της Κυριακής που είναι θεσμοθετημένη ως μέρα αργίας και ξεκούρασης.

Επίσης τα μέλη των συλλόγων εμπορουπαλλήλων θα απευθυνθούν και στις κατά τόπους Ενώσεις Γονέων και Καταναλωτών, στους Εμπορικούς Συλλόγους αλλά και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο ώστε να συσταθεί ένα κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στο νόμο αυτό που επιχειρεί να περάσει το υπουργείο ανάπτυξης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις