Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς γιατρούς έμειναν ιατρεία του ΙΚΑ - Έληξαν συμβάσεις, στο περίμενε οι ασφαλισμένοι - Κλειστό το ακτινολογικό

Πάτρα: Χωρίς γιατρούς έμειναν ιατρεία το...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Την ίδια ώρα τα κλιματιστικά υπολειτουργούν

Στην αναμονή καλούνται να βάλουν για μια ακόμα φορά την υγεία τους ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Ελλείψεις γιατρών αλλά και υλικών παραπέμπουν σε εικόνα διάλυσης. Συμβάσεις που έληξαν και δεν ανανεώθηκαν, αλλά και κλιματιστικά που υπολειτουργούν εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών συνθέτουν το  σκηνικό

Την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ περιγράφει στο thebest.gr o Πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπονάνος στη νομαρχιακή μονάδα του ΙΚΑ στην Πάτρα, το ακτινολογικό είναι κλειστό εδώ και μία περίπου εβδομάδα. Η σύμβαση του γιατρού έληξε, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε άδεια και θα συνταξιοδοτηθεί.

Απογευματινό ορθοπεδικό μην αναζητήσετε, καθώς δεν...θα βρείτε. Η σύμβασή του έληξε.

Στη νομαρχιακή μονάδα υπάρχει ένας μόνο χειρουργός και ένας ουρολόγος.

Κι αν χρειαστείτε ενδοκρινολόγο κάντε επίσης υπομονή γιατί υπάρχει ένας στο κεντρικό του ΙΚΑ κι ένας στο ΙΚΑ Άνω Πόλης.

Οι ελλείψεις δε σταματούν εδώ. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας, λόγω έλλειψης υλικών (αντιδραστήρια)   και προσωπικού, καθώς μέρος του  έχει συνταξιοδοτηθεί υπολειτουργεί το μικροβιολογικό τμήμα. Από τα 140 - 150 ραντεβού  για εξετάσεις την ημέρα, πλέον γίνονται 25.

Και σαν να μην έφταναν αυτά οι θερμοκρασίες που επικρατούν στα πολυιατρεία δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, καθώς όπως εξηγεί ο Χαράλαμπος Μπονάνος τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι για το ζήτημα αυτό ο Σύλλογος των Γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας είχε προσφύγει πρόσφατα στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση, λόγω του ότι  είχαν βγει εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι τα κλιματιστικά να υπολειτουργούν "καθώς δεν είχε δοθεί κονδύλι για τη συντήρησή τους".

"Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν λήξει 980 συμβάσεις γιατρών. Παρά την υπόσχεση που είχε δοθεί τον Ιούνιο ότι με τροπολογία θα ανανεωθούν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και ο καιρός περνά. Γενικά έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση η οποία δείχνει εικόνα διάλυσης. Απευθυνόμαστε στο νέο διοικητή του ΕΟΠΥΥ, τον οποίο θα συναντήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Αυτή η κατάσταση μας εκθέτει", σχολιάζει ο κ. Μπονάνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις