Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη για την επέκταση του Προαστιακού- Προβληματισμός στην Περιφέρεια για την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Αύριο  η κρίσιμη σύσκεψη για την επέκτασ...

Επι τάπητος το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή

Αύριο Τρίτη  στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Δ.Ε.  στην Ν.ΕΟ. Πατρών –Αθηνών 28 (1ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που έχει συγκαλέσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Βασικοί άξονες της συζήτησης θα είναι ο συνολικός σχεδιασμός για το σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η πρόταση πράξης για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Προαστιακού από Πάτρα έως Κάτω Αχαΐα.

Στη συνάντηση έχουν  προσκληθεί να συμμετάσχουν: ο Πρόεδρος του ΟΣΕ. Α.Ε., κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., κ. Ζηλιασκόπουλος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Ιωάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ)– Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Γιανναδάκης.

Από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας θα συμμετέχουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα εποπτείας Μεγάλων Δικτύων Υποδομών & Υδρογονανθράκων, καθώς και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. "

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Περιφέρεια επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση τoυ ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ μετά και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Ρώσοι, καθώς κάτι τέτοιο  θα δημιουργήσει ζήτημα σε σχέση με χρηματοδότηση για την  επέκταση του Προαστιακού μέσω του ΕΣΠΑ.

 

Η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού προς νότο, δηλαδή από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, εκπονήθηκε από την   Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για λογαριασμό του ΟΣΕ και περιλαμβάνει την δημιουργία 11 σύγχρονων στάσεων: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Ανδρέα, ΔΕΥΑΠ, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία, Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Οι προδιαγραφές των μελετών είναι τέτοιες ώστε μετά την υλοποίηση του έργου θα είναι δυνατόν να εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα σε 30 λεπτά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις