Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στο ΚΕΤΧ κατά της διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους

Πάτρα: Κινητοποιήσεις από τους εργαζομέν...

Ανέρτησαν πανό

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί θέσης σε Διαθεσιμότητα-Κινητικότητα 500 συναδέλφων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Άμυνας με χρονικό ορίζοντα Αύγουστο-Σεπτέμβρη 2013, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 από το ΚΕΤΧ, αποφάσισαν:

-Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας κοντά στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ και σε κεντρικά σημεία της πόλης

-Αποστολή κειμένου-καταγγελίας στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

-Προγραμματισμό κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων αεροπορίας της περιοχής μας

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

ΕΠΕΙΔΗ αυτή απόφαση διαψεύδει πανηγυρικά τις προ μηνός δηλώσεις του υπουργού κ. Αβραμόπουλου ότι το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας

ΕΠΕΙΔΗ διαψεύδονται στην πράξη οι διαβεβαιώσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ότι δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας από το έμπειρο, πολύτιμο και εντελώς εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό της.

ΕΠΕΙΔΗ είναι σίγουρο ότι διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση σε οκτώ μήνες - όλοι ξέρουμε ότι η περιβόητη κινητικότητα απλά χρυσώνει το χάπι για ένα ελαχιστότατο ποσοστό από τους 50.000 «διαθεσίμους».

ΕΠΕΙΔΗ η πιο πάνω απόφαση αφανίζει μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα, οδηγεί τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και καταφέρνει να αποδυναμώσει Στρατιωτικά Εργοστάσια, Ναυστάθμους και Υπηρεσίες άκρως εξειδικευμένο αναντικατάστατο προσωπικό.

ΕΠΕΙΔΗ οι διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Υπουργείο Άμυνας, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και της ολοκληρωτικής κατάργησης νέων προσλήψεων για πολλά χρόνια, υποβαθμίζουν και μειώνουν το Έργο και την Αποστολή της Άμυνας της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ οι εξελίξεις αυτές, που αποδυναμώνουν ακόμα πιο πολύ τη θέση του ΚΕΤΧ, στερώντας το από την πλειοψηφία των εκπαιδευτών του και το οδηγούν σε αδυναμία εκτέλεσης με ικανοποιητικό τρόπο του εκπαιδευτικού του έργου, φέρνουν ακόμα πιο κοντά το κλείσιμο του ΚΕΤΧ, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας (ακόμα και μέσα στη Βουλή) για παραμονή και αναβάθμισή του σε Κέντρο Διακλαδικής Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, καθώς και της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

ΕΠΕΙΔΗ  η πλειοψηφία των συναδέλφων του ΚΕΤΧ, που τίθενται σε διαθεσιμότητα = απόλυση, βιώνουν για δεύτερη φορά την απόλυση, μετά την προηγούμενη απόλυσή τους από την ΕΒΟ στο Αίγιο το διάστημα 1990-1993, πάλι χάρις στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών χωρίς νόημα.

ΕΠΕΙΔΗ μεταξύ των συναδέλφων του ΚΕΤΧ, που διώχνονται, είναι και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Τρύφωνας Κούκος

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε κάθε απόλυση, με τον ίδιο έντονο τρόπο που αντιδράσαμε στις πρόσφατες σκέψεις για κλείσιμο-μεταφορά του ΚΕΤΧ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν δεχόμαστε αποφάσεις που αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν εμπιστευόμαστε κανένα πλέον, μετά τις διαψεύσεις των πρόσφατων διαβεβαιώσεων και υποσχέσεών τους και

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να αναλάβει τις ευθύνες της, να υψώσει το ανάστημά της και να προστατέψει την Άμυνα της χώρας και όσους κοπιάζουν γι αυτό το σκοπό, αλλιώς ας παρατηθεί σαν ελάχιστη πράξη αντίδρασης στα γεγονότα.

Η εκμηδένιση του παράγοντα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και η πρόταξη των ψυχρών αριθμών έναντι αυτού, δεν μπορεί να είναι ο σκοπός και το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών από την τρόικα και την κυβέρνηση."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις