Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θαλάσσιο μέτωπο και ο κίνδυνος που ελλοχεύει

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του κόμμα

Ανακοίνωση για το θέμα του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά Αχαίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του κόμματος για το θέμα και γίνεται αναφορά στους κινδύνους που υπάρχουν για να χαθεί η ζωτική έκταση της πόλης.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή την αντιπαράθεση που ακολούθησε τη τύχη των πρόσφατων τροπολογιών σχετικά με το «θαλάσσιο μέτωπο» της πόλης και το συμπέρασμα είναι άκρως απογοητευτικό για την προοπτική ενός από τα πλέον ζωτικά αιτήματα της πόλης.
Η τροπολογία που κατέθεσε για δεύτερη φορά η Δημοκρατική Αριστερά, αποτελεί συμπύκνωμα των συμπερασμάτων πρόσφατης ημερίδας που διοργάνωσε στην Πάτρα και στην οποία κατατέθηκαν και διασταυρωθήκαν όλες οι απόψεις σχετικά με την διαδικασία θεσμικής διεκδίκησης για μια πραγματικά ρεαλιστική και βιώσιμη λύση.

Με την τροπολογία μας επιδιώκαμε.

1.   Την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση γύρω από το αίτημα της Πάτρας αλλά και όλων των δήμων με λιμάνια με την «ομπρέλα» της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών

2.   Την αναγκαία συμπλήρωση του θεσμικού κενού που υπάρχει γύρω από την διαχείριση λιμενικών ζωνών που αποχαρακτηρίζονται ως τέτοιες και για τις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης στους οικείους ΟΤΑ. Είναι αυτονόητο ότι η αποδοχή της πρότασης θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην υλοποίηση του αιτήματος της πόλης.

Υποβάλαμε για πρώτη φορά την τροπολογία μας στις 15/5/2013 κατά την συζήτηση του ν/σ (ν. 4150/2013) του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο άρθρο 44 που αφορούσε την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Η τροπολογία δεν έγινε τότε αποδεκτή με το επιχείρημα ότι θα αντιμετωπιστεί στο αμέσως επόμενο ν/σ του υπουργείου και αφού τύχει την δέουσα νομοτεχνική επεξεργασία.

Και τη δεύτερη φορά και πάλι η τροπολογία δεν έγινε αποδεκτή με το επιχείρημα ότι η τροπολογία αφορούσε αρμοδιότητα άλλου Υπουργείου.

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι η τροπολογία που καταθέσαμε λύνει το θεσμικό κενό το οποίο υπάρχει για την οριστική παραχώρηση του «θαλασσίου μετώπου» της πόλης στο Δήμο αλλά και το πρόβλημα διαχείρισης όλων των παραλιακών ζωνών στους Δήμους της χώρας γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να την προωθούμε.

Πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠΑ γεγονός που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την οριστική παραχώρηση του μετώπου στο Δήμο.

Για την αποτροπή αυτού του γεγονότος απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των Δήμων αλλά και των φορέων και βουλευτών όλων των περιοχών με ταυτόχρονη διεκδίκηση των θεσμικών αλλαγών. Ο Δήμος Πατρέων μπορεί και επιβάλλεται να συντονίσει και να προωθήσει την συγκρότηση αυτού του μετώπου.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να προωθεί το θέμα όχι με όρους επικοινωνιακούς αλλά με προτάσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες και υλοποιήσιμες διότι πιστεύει ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος επίλυσης των ζωτικών θεμάτων της πόλης, του νομού αλλά και της χώρας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις