Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σιγαλός σε Κουρή και Βανταράκη: Δεν ελέγχει ο δήμος την ποιότητα του θαλασσινού νερού

Σιγαλός σε Κουρή και Βανταράκη: Δεν ελέγ...

Η απάντηση του Δημου Πατρέων στην επιστολή των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

Με αφορμή την επιστολή των ανεξάρτητων  δημοτικών συμβούλων Απ. Βανταράκη  και Ήρας Κουρή για τις μετρήσεις  των θαλασσινών νερών στις παραλίες της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σιγαλός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόσφατα, με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βανταράκης και κυρία Κουρή επιχείρησαν να εμπλέξουν το Δήμο Πατρέων σε διαδικασίες που δεν είναι της αρμοδιότητός του και που αφορούν τον έλεγχο της ποιότητας του θαλασσινού νερού.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους δύο δημοτικούς συμβούλους ότι  ο Δήμος Πατρέων δεν εκτελεί προγραμματισμένους ελέγχους στο θαλασσινό νερό της περιοχής. Οι προγραμματισμένες δειγματοληψίες γίνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το οποίο είναι και υπεύθυνο για την εκτέλεση του προγράμματος «Καθαρές Ακτές- Καθαρές Θάλασσες». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, διενεργούνται συνεχώς δειγματοληψίες σε συγκεκριμένα σημεία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Τα αποτελέσματα αυτά αναρτώνται στο διαδίκτυο, στο site του ΥΠΕΚΑ και τα αποτελέσματα για την περιοχή μας είναι πολύ καλά και όλοι οι δείκτες- παράμετροι είναι πολύ χαμηλότεροι των επιτρεπόμενων ορίων.

Επίσης δειγματοληψίες και έλεγχοι στο θαλασσινό  νερό γίνονται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η οποία καθορίζει τα σημεία στα οποία απαγορεύεται η κολύμβηση, όπου διαπιστώσει ότι η ποιότητα του νερού δεν είναι κατάλληλη, όπως έγινε με πρόσφατη ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

Όσον αφορά στη χαρτογράφηση των αγωγών ομβρίων τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη διάθεση της ΔΕΥΑΠ η οποία είναι αρμόδια για τη διάθεση των οικιακών λυμάτων και ασκεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

Η διερεύνηση των παρανόμων απορρίψεων στους αγωγούς ομβρίων με λύματα αντιμετωπίζεται με τη διενέργεια αυτοψιών και την εκτίμηση κάθε περίπτωσης σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ/νση Υγείας).

Η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης  σε όλη την επικράτεια του Δήμου, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των παράνομων απορρίψεων λυμάτων στους αγωγούς ομβρίων και αισιοδοξούμε ότι η αρχή θα γίνει από την περιοχή του Ρίου και του Καστελλόκαμπου, όπου είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης.

Διερωτώμεθα λοιπόν, πως ο κ. Βανταράκης και η κυρία Κουρή σε επιστολές τους στον Τύπο αναφέρουν περί υποχρεώσεων του Δήμου και εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή; Αγνοούν τις διαδικασίες και θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι ευθύνες όλων των δημοτικών συμβούλων έναντι των συνδημοτών μας είναι μεγάλες και οι αναφορές σε λανθασμένες διαδικασίες έχουν άλλους στόχους. Η Δημοτική Αρχή γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος έχει εμπιστοσύνη στα όργανα εκείνα της Πολιτείας (ΥΠΕΚΑ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που θεσμοθετημένα κάνουν τους ελέγχους και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα και σε κανέναν άλλον».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις