Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το ...

Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά – Στους 33 το θερμόμετρο στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Παρόμοιο το σκηνικό και την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, για το Σάββατο προβλέπεται ότι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι έντονα και τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια ισχυροί.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Την Κυριακή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6, ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις