Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μέτωπο καθηγητών, μαθητών και γονέων κατά των απολύσεων στην εκπαίδευση - Μαζική συμμετοχή στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Αχαΐας

Πάτρα: Μέτωπο καθηγητών, μαθητών και γον...

"Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν βρήκε ανταπόκριση στην κοινωνία" δηλώνει στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για απολύσεις εκπαιδευτικών είναι καθηγητές, γονείς και μαθητές της Πάτρας. Αυτό διαπιστώθηκε και στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ στην Αγία Σοφία της Πάτρας. Η συμμετοχή είναι μαζική, τόσο από τους καθηγητές, όσο και από γονείς και μαθητές, οι οποίοι διαφωνούν με την απόφαση, τονίζοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράριθμος.

"Η μαζική συμμετοχή δείχνει ότι δεν πέρασε στην κοινωνία η κυβερνητική προπαγάνδα περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης, αλλά ότι πρόκειται για πλήρη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης", σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σταμούλης Θόδωρος.

Το κλίμα πάντως στη συνέλευση είναι ιδαίτερα αγωνιστικό και όλοι συμφωνούν ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, ώστε να μην περάσει η κυβερνητική απόφαση για απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καθηγητές στις 7 το πρωί της Δευτέρας προχωρούν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων).

Στις 10 το πρωί οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία από την Περιφέρεια προς τις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας για ενημέρωση (διανομή ανακοινώσεων) και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση  της επομένης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις