Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 2013-2014 - Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 2013-2014 - ...

Το ελληνικό clasico (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) θα διεξαχθεί τη 10η αγωνιστική

Χωρίς ντέρμπι θα διεξαχθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί το διήμερο 17-18 Αυγούστου. Την κλήρωση έκανε ο Μαυροβούνιος παλαίμαχος άσσος Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, με τα ζευγάρια Άρης-ΠΑΟΚ, Εργοτέλης-ΟΦΗ και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να παίρνουν κλειδάριθμο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: ΟΦΗ-Πανιώνιος, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Απόλλων-Άρης, Πλατανιάς-Βέροια, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή-Ολυμπιακός, Λεβαδειακός-Πανθρακικός και Ατρόμητος-Εργοτέλης.

Αναφορικά με τα ντέρμπι, το ελληνικό clasico (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) θα διεξαχθεί τη 10η αγωνιστική, με τους «πράσινους» να φιλοξενούν τους Πειραιώτες στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Νωρίτερα, την 7η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ την 11η ο Ολυμπιακός περιμένει τον «Δικέφαλο» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την καθαρότητα του πρωταθλήματος, να κάνουμε καλύτερες τις εγκαταστάσεις και να κλείσουμε έξω από το ποδόσφαιρό μας τη βία. Επίσης, να κάνουμε το ποδόσφαιρο φυτώριο ταλέντων. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα καθαρό, διαυγές, θεαματικό και συναρπαστικό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, τόνισε πως «η συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς θα γίνει εντός των επόμενων ημερών για να συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα, θα σταθώ ιδιαίτερα σε δύο. Στο πρόβλημα της βίας θέλω να ζητήσω από όλους χαμηλούς τόνους. Ο κορμός των ομάδων είναι οι Έλληνες παίκτες, ζητώ από τους προπονητές να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέα παιδιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος παράγοντας του συναιτερισμού που θα ολοκληρώσει τη θητεία του, δήλωσε ότι «πρώτος στόχος ήταν να ολοκληρώσουμε με 16 ομάδες, όπως ξεκινήσαμε. Οι ομάδες τα κατάφεραν (...) Δεύτερος στόχος ήταν να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τα πρωταθλήματα υποδομής κάτω των 20 και κάτω των 17 ετών. Είμαστε περήφανοι για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια (...)».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Τρίτος στόχος ήταν να πετύχουμε συμφωνίες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μακροχρόνιο προγραμματισμό. Πετύχαμε δύο σημαντικές συμφωνίες, ανανέωσης με την ΟΠΑΠ ΑΕ που εξασφαλίζει το μέλλον του συνεταιρισμού μέχρι το 2015. Επίσης πετύχαμε σημαντική συμφωνία με τον ΠΣΑΠ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία που έδωσε ανάσα στις ομάδες, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την χρονιά. Μετά από σημερινή απόφαση επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τη NOVA μέχρι το 2017, γι' άλλα δύο χρόνια δηλαδή».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Κωνστανίνος Λουρόπουλος, είπε: «Όπως ξέρετε, στην εταιρεία μας έχει επιβληθεί ένας νέος φόρος από 1/01/2013, με σοβαρότατη αναδιανομή των κονδυλίων. Παρά ταύτα δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, κάνουμε προσπάθεια έστω από το υστέρημά μας να στηρίξουμε τις ομάδες και γενικότερα τον αθλητισμό. Έχω την πεποίθηση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports