Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

H Ολυμπιάδα Πατρών πέτυχε για ακόμα μία χρονιά επιτυχίες!

H Ολυμπιάδα Πατρών πέτυχε για ακόμα μία ...

 

Η αγωνιστική χρονιά του στίβου βαίνει προς το τέλος της. Η Ολυμπιάδα πιστή στο ραντεβού με την πλούσια ιστορία της κατάφερε να ξεπεράσει σκοπέλους και να πετύχει και φέτος επιτυχίες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες από τους γνώστες του στίβου.

Σε αυτή της την πορεία ένα ακόμα λιθαράκι μπήκε με τις επιτυχίες των μικρών της αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων Νοτίου Ομίλου που διεξήχθη στο Σχηματάρι. Στα 80μ των κοριτσιών έλαμψε η Κάλη Μακρή – Ρεγίνου η οποία από τα προκριματικά ακόμα δεν άφησε περιθώρια σε καμία αντίπαλο της να την αμφισβητήσει παίρνοντας την πρώτη θέση με την σπουδαία επίδοση 10''.06. Λίγο πιο πίσω της στον τελικό και στην 5η θέση ήταν η Μαρία Παπαβασιλοπούλου με 10''.37.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ300μ με σπουδαία αγωνιστικότητα τα κορίτσια (Κάλη Μακρή – Ρεγίνου, Νικολία Καρανάσου, Κατερίνα Καρανάσου και Μαρία Παπαβασιλοπούλου) κατέλαβαν την τρίτη θέση και ανέβηκαν στο βάθρο των απονομών. Διακρίθηκαν επίσης η Νικολία Καρανάσου (6η στα 600μ), ο Γιώργος Παπαβασιλόπουλος (7ος στα 300μ με διπλό ατομικό ρεκόρ), ενώ υποσχέσεις άφησε η «μικρή» Ελένη Κατσούλη που αγωνίστηκε στα 150μ και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση λοιπόν αυτής της πολύ δύσκολης και μεταβατικής χρονιάς, όχι με αποκλειστική ευθύνη του συλλόγου, το τμήμα στίβου της ΑΕΠ Ολυμπιάς Πατρών οφείλει να συγχαρεί όλους τους αθλητές του για τις επιτυχίες τους, την προσπάθεια τους, και το πείσμα τους να πετύχουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Εύχεται ακόμα τα καλύτερα σε αυτούς τους λίγους που έχουν να δώσουν δύσκολους αγώνες στη συνέχεια. Ο Κώστας Βαγγελάκος θα ριχτεί στη μάχη στα 800 και 1500 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο ΟΑΚΑ έχοντας ήδη καταλάβει στα ίδια αγωνίσματα στο Πρωτάθλημα Νέων την 4η και 7η θέση, η Δέσποινα Μουρτά – κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια στα 400μ, με φρέσκο το μετάλλιο από τους Βαλκανικούς Νεανίδων στην Τουρκία στα 400μ και 4Χ400μ, έχει να αγωνιστεί στους Βαλκανικούς Κορασίδων στην ίδια απόσταση, ενώ σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ντίνος Ντεντόπουλος στους Πανευρωπαικούς αγώνες εφήβων στο Ριέτι της Ιταλίας στα 10.000μ βάδην.

4Χ300μ Παγκορασιδες Καρανάσου Ν. Μακρή Καρανάσου Κ. Παπαβασιλοπουλου

4Χ300μ Παγκορασιδες Καρανάσου Ν. Μακρή Κ...

4Χ300μ Παγκορασιδες Καρανάσου Ν. Μακρή Καρανάσου Κ. Παπαβασιλοπουλου

Σπουδαία συμβολή στη χρονιά που τελειώνει είχαν ακόμα ο Σάββας Κραβαριώτης στα 10.000μ βάδην παίδων, ο οποίος μάλιστα αδίκως δεν επελέγη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων της Ουκρανίας αν και είχε πιάσει το όριο και ο Δημήτρης Τσορδιάς που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα 10.000μ βάδην των παίδων. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ η Ολυμπιάδα Πατρών πλασαρίστηκε στην 6η θέση με τις Νίκη Γκοτσοπούλου, Δανάη Ασημακοπούλου, Πολυτίμη Μαντά και Κάλη Μακρή. Στην  ίδια θέση κατατάχτηκαν στο ίδιο αγώνισμα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων με την Δέσποινα Μουρτά να αντικαθιστά την Κάλη Μακρή στην τελευταία αλλαγή.

Ευχάριστη έκπληξη η επανεμφάνιση της Αγγελικής Μακρή στα 20.000μ βάδην του πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών η οποία κατέλαβε την 4η θέση ενώ πέντε θέσεις πιο πίσω της τερμάτισε η Αμαλία Σάρρα.

Ακόμα στα 10.000μ του πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην νεανίδων η Γιάννα Αντωνοπούλου κατέλαβε την 6η θέση ενώ μία θέση πίσω της τερμάτισε η Δώρα Θεοχάρη. Πολύ μεγάλη βελτίωση είχε ακόμα στο βάδην η Χρύσα Πελεκάνου αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην κάνει ο Σύλλογος ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή που είχαν στην επιτυχία των αθλητών οι γονείς και οι προπονητές τους, ανεξάρτητα των κινήτρων που είχε ο καθένας. Ο Σύλλογος πάντα υπηρετούσε και θα συνεχίζει να υπηρετεί και στο μέλλον και ανεξάρτητα των όποιων αντιξοοτήτων τις αρχές του κλασικού αθλητισμού δηλαδή τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Ολυμπιάδα Πατρών μέσα από οργανωμένο νέο ξεκίνημα χαράζει νέα πορεία για να βαδίσει και πάλι σε μεγάλες λεωφόρους επιτυχιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports