Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πλευρό της Ελλάδας οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές

Στο πλευρό της Ελλάδας οι ελληνικής κατα...

Θέλουν να μεταφέρουν τις εμπειρίες από τις χώρες που ζουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης

Τη βούληση των ελληνικής καταγωγής βουλευτών και γερουσιαστών του εξωτερικού να μεταφέρουν τις εμπειρίες από τις χώρες που ζουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης, μετέφερε, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), Γιάννης Πανταζόπουλος. Η Πα.Δ.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1996, στην Αθήνα και μέλη της είναι πάνω από 200 ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές από 27 χώρες. Στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και στις χώρες προέλευσης των μελών της. «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα που περνάει οικονομικές δυσκολίες», υπογράμμισε ο κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος εξελέγη για τρίτη φορά πρόεδρος στη γενική συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε., την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. «Η ανάλυση για το τι έφταιξε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Σημασία έχει τι μπορούμε να μάθουμε από τις άλλες χώρες που ξεπέρασαν την κρίση, ώστε όταν τελειώσει να είμαστε σε καλύτερη μοίρα», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, οι Έλληνες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα χρειάζονται να ξέρουν ότι η χώρα μας έχει αλλάξει, έχει στρατηγική για το εμπόριο με το εξωτερικό. Αντίστοιχα και οι επιχειρήσεις αναζητούν μακροχρόνιες συνεργασίες, για παράδειγμα ένα σούπερ μάρκετ στο εξωτερικό που θα βάλει στα ράφια του ελληνικά προϊόντα, δεν θέλει σε δυο χρόνια ο Έλληνας επιχειρηματίας να αποσυρθεί από την αγορά, γιατί ανέκαμψε η εσωτερική κατανάλωση.

Ο κ. Πανταζόπουλος επισήμανε ότι οι γενικές συνελεύσεις δίνουν την ευκαιρία στους απόδημους βουλευτές να προχωρήσουν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνεργασία που είχε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με τα ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας για να τα ωθήσει να μην περιοριστούν στο γύρο και στο τζατζίκι, αλλά να επεκταθούν στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Φόρουμ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού και της ΔΕΘ, με θέμα: «Επενδυτικές ευκαιρίες και εμπόριο στην Ελλάδα, όπου αποφασίστηκε οι δύο φορείς να συγκροτήσουν μόνιμη γραμματεία στη Θεσσαλονίκη, που θα υποστηρίζει το επιχειρηματικό κομμάτι της Πα.ΔΕ.Ε., με σκοπό τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Συνάντηση με τη σύγκλητο του ΑΠΘ

Στο μεταξύ, η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας του ΑΠΘ με πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, οικονομικά προσοδοφόρων, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πα.Δ.Ε.Ε, με τη σύγκλητο του Ιδρύματος. Όπως ανέφερε ο κ. Πανταζόπουλος, ομογενείς φοιτητές θα μπορούσαν να έρχονται στην Ελλάδα για να μαθαίνουν ελληνικά, ή να παρακαλουθούν μαθήματα για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ, όπως είπε, οι φοιτητές του εξωτερικού αποφέρουν στην Αυστραλία 4 δισ. αυστραλιανά δολάρια ετησίως.

Ο κ. Πανταζόπουλος θα μιλήσει στο συνέδριο που ξεκινάει την Πέμπτη στη Λήμνο και έχει ως στόχο να αναδείξει τον ρόλο του νησιού στη μάχη της Καλλίπολης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις