Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Υποστήριξη στους πολίτες που εναντιώνονται στα χαράτσια απο το Δήμο

Πάτρα: Υποστήριξη στους πολίτες που εναν...

Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Στα υπό κατάληψη γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς,  προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του, στους δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των επιτροπών αγώνα, των φοιτητικών συλλόγων και των φορέων, για κατάληψη των γραφείων της επιχείρησης στην Ακτή Δυμαίων, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους και την αδυναμία τους να πληρώσουν το χαράτσι. O κ. Δημαράς συνομίλησε μαζί τους και τους μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει τα εξής:

«Καλεί  τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης.

Απαιτεί την  άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.

Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ.

Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Ο Δήμος  συντονίζει την δράση του με άλλους δήμους".

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Όπως ενημέρωσε  τέλος ο Δήμαρχος τους συγκεντρωμένους, αύριο θα ανακοινωθούν από το Δήμο Πατρέων και τα στοιχεία επικοινωνίας με το γραφείο  που θα συσταθεί για την υποστήριξη των δημοτών, σε ό,τι αφορά τον έκτακτο φόρο ακινήτων, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Yπό κατάληψη τα γραφεία της ΔΕΗ - Επί τόπου και ο δήμαρχος Γ. Δημαράς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις