Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργασιακή εφεδρεία: Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι φεύγουν από Δευτέρα

Εργασιακή εφεδρεία: Ποιοι Δημόσιοι Υπάλλ...

Σε τρεις φάσεις η εφαρμογή του μέτρου

Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Η πρώτη ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 33 χρόνια υπηρεσίας και έχουν διανύσει το 53 έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με το Έθνος, σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι φέτος οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο (συνταξιοδοτήσεις και εφεδρεία) θα ξεπεράσουν τις 50.000, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των 30.000 εφέδρων αναμένεται να αποτελείται από υπαλλήλους που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, οπότε και υπολογίζεται ότι στο Δημόσιο θα εργάζονται 150.000 υπάλληλοι λιγότεροι από αυτούς που απασχολούνται σήμερα.

Ημερομηνία-φωτιά είναι η τελευταία ημέρα του μήνα, 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.Όσοι δεν βρουν στέγη σε νέα υπηρεσία θα δουν την έξοδο από το δημόσιο.

Το επόμενο βήμα θα γίνει μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα υπηρεσίας στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη. Θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν σε εφεδρεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 για εφέτος.

Από την πρωτοχρονιά και μετά ξεκινάει η τρίτη φάση. Μέσα σε 2 χρόνια ως τα τέλη του 2013 θα γίνει (όπως όλα δείχνουν μέσω επιλογής ξένων συμβούλων) η αναμόρφωση του δημοσίου.Θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές στις υπηρεσίες με στόχο το μικρότερο σχήμα.

Αναμένεται να καταργηθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και έτσι να μείνουν χωρίς αντικείμενο χιλιάδες Δ.Υ. Οι οποίοι φυσικά θα κινδυνεύσουν με απόλυση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις