Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Σαμαράς: Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές - Αρνείται να υπογράψει

Α. Σαμαράς: Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τ...

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνεται των χειρισμών του που οδήγησαν στη συγκυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε μάλιστα: «Τι είναι προτιμότερο; Κυβέρνηση Παπαδήμου 100 ημερών ή κυβέρνηση Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;». Για να προσθέσει πως: «Η παραίτηση Παπανδρέου δεν ήταν εύκολη υπόθεση - Οι κινήσεις του είχαν σκοπό να παρατείνουν το αδιέξοδο».

Ωστόσο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει δηλώση κομμάτων, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες.

Των χειρισμών της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, και υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία έπεισε πως μπορεί να παρεμβαίνει και να ανοίγει νέους δρόμους.

Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους, τόνισε και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν πιστεύει στην πολιτική του ώριμου φρούτου.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην 19η Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώνοντας η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή και πως αν οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα γίνουν σε τρεις μήνες εκλογές, αυτό λειτουργεί καταπραϋντικά.

«Βαλβίδα ασφαλείας για τον τόπο η ημερομηνία των εκλογών, για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως «Η μεταβατική κυβέρνηση δεσμεύεται από την ημερομηνία των εκλογών».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν συγκυβερνά σημειώνοντας πως «Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι συγκυβέρνηση - Πολλοί θα ήθελαν να έχουμε μοιράσει καρέκλες»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις