Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Αγρίνιο: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Στον εισαγγελέα καταφεύγουν γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλοντας την κακή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου.

Έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους και αναζητούν τώρα το τελευταίο καταφύγιο στη Δικαιοσύνη.» Η Καρδιολογική Κλινική λειτουργεί επικινδύνως για τους εκεί νοσηλευομένους, πράγμα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί», δηλώνουν στο agrinioreport.com γιατροί και νοσηλεύτριες, που , όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή…

Η κλινική, η οποία και δέχεται δεκάδες περιστατικά καθημερινά, αφού, ως γνωστών τα καρδιαγγειακά νοσήματα θερίζουν στην Αιτ/νια, λειτουργεί με τρεις μόλις νοσηλεύτριες, που εκτελούν κυκλικό ωράριο…!!!

Όσο για τους γιατρούς, υπάρχουν μόνο τέσσερις και ένας επικουρικός, που αποχωρεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ειδικευόμενος δεν υπάρχει, ενώ σε λίγο θα λείψει σε άδεια και ο διευθυντής. Όπως και νά” χει, οι εφημερίες δεν βγαίνουν: «Ο νόμος προβλέπει πως βγαίνουν οι εφημερίες και ο νόμος καταστρατηγήται. Με το ιατρικό προσωπικό που σήμερα υπάρχει στην καλύτερη περίπτωση να βγουν 23 εφημερίες το μήνα.

Τις υπόλοιπες μέρες; Εγώ έχω μήνυση απ” τον προηγούμενο διοικητή επειδή δεν συναίνεσα σε επιπλέον εφημερίες, παρ” ότι ο νόμος ορίζει πως πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Καλούμε ακόμη να πληρώσω φόρο για χρήματα που δεν πήρα ποτέ… Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως ούτε οι γιατροί ούτε οι νοσηλεύτριες πολύ περισσότερο, αντέχουμε άλλο». Αυτά και άλλα τινά επισημαίνει στο agrinioreport.com ο καρδιολόγος κ. Άρης Τζιώβας, ο οποίος και εντός της ημέρας θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Αγρινίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθέκαστα.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ληφθεί και στο παρελθόν, σήμερα όμως φαίνεται ότι η όλη κατάσταση έχει φτάσει πράγματι σε σημείο που να τίθεται εν κινδύνω η ζωή ασθενών. Μην ξεχνάμε πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές… δεν είναι μηχανές. Ποιός, αλήθεια, θα φέρει την ευθύνη, αν η φυσική κόπωση οδηγήσει σε κάποιο ανθρώπινο λάθος; Και με ποιές συνθήκες, με ποιό προσωπικό, θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες το νέο, υπερσύγχρονο κατά τα λοιπά, νοσοκομείο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις