Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ και στο βάθος… Μαυροκεφαλίδης

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ και στο βάθος… Μαυροκεφαλίδης

Ο Κάιλ Χάινς οδεύει προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το «τιτίβισμα» που ανέβασε χθες (Δευτέρα 24/6) ο μάνατζερ των Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς κ. Μίσκο Ραζνάτοβιτς σχετικά με τον αμερικανό σέντερ _ «Ο Κάιλ Χάινς δεν θα ενεργοποιήσει τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Το έγγραφο εστάλη σήμερα στον σύλλογο » _ δημιούργησε αρκετές ερμηνείες, ωστόσο δεν έδωσε τέλος σε ένα εκ των πλέον συναρπαστικών μεταγραφικών σίριαλ του εφετινού καλοκαιριού.

Το μεγαλύτερο όλων αφορά τον αρχηγό του πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αμφιταλαντεύεται μεταξύ Ολυμπιακού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, ίσως και με αυτή τη σειρά προτεραιότητας…

«Ο Ραζνάτοβιτς έπραξε το αυτονόητο. Δεν ενεργοποίησε τη σχετική οψιόν στο συμβόλαιο του Χάινς, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού από μηδενική βάση», είπαν κάποιοι υπενθυμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο η πλευρά του δις πρωταθλητή Ευρώπης ενημερώνει την ΚΑΕ ότι δεν αποδέχεται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό με το ποσό που προέβλεπε το συμβόλαιό του για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας (περίπου 400.000 δολάρια, ήτοι 300.000 ευρώ). Κοινώς ότι ο Χάινς αξιώνει περισσότερα χρήματα.

Υπήρξαν, όμως, και οι υποστηρικτές της άποψης ότι με το συγκεκριμένο «tweet» ο κ. Ραζνάτοβιτς επιχειρεί ηρωική έξοδο από τον Ολυμπιακό επικοινωνώντας το «διαζύγιο» με τον πλέον πειστικό τρόπο, ούτως ώστε οι επίδοξοι μνηστήρες να επιβεβαιώσουν ότι η θητεία του Χάινς στους Ερυθρόλευκους ολοκληρώθηκε και ότι πλέον είναι σε θέση να διαπραγματευτούν μαζί του το επόμενο συμβόλαιο, που βάσει της ηλικίας του (27 ετών) ίσως να αποδειχθεί και το υψηλότερο της αθλητικής διαδρομής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Ρωσία και την Τουρκία, τις δύο χώρες με την ισχυρότερη οικονομική ευχέρεια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Χάινς έχει πάρει την απόφασή του και αυτή είναι να μην συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ορισμένοι, μάλιστα, το προχωρούν ακόμη περισσότερο εκτιμώντας ότι ο επόμενος σταθμός του Αμερικανού θα είναι σίγουρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ηττήθηκε δις (Κωνσταντινούπολη 2012, Λονδίνο 2013) από την παρέα του Σπανούλη και του Χάινς, συνεπώς φυσιολογικά θέλησε να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ο Παναθηναϊκός λειτούργησε στην περίπτωση του Στεφάν Λάσμε, έτσι και ο Ολυμπιακός έφτασε να προσφέρει στον Αμερικανό διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές ύψους 2 εκατ. δολαρίων (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), αποδεικνύοντας εμπράκτως την επιθυμία του να διατηρήσει τον Χάινς στο δυναμικό του, σεβόμενος την αγωνιστική αξία του, καθώς και τη σχέση αγάπης που έχει δημιουργήσει με τους φίλους της ομάδας.

Η ζωή, πάντως, δεν σταματά στον Χάινς, όσο σπουδαίος αθλητής και χαρακτήρας κι αν είναι και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται να «κλείσει» τη συμφωνία με τον πρώην Αμερικανό του Ρεθύμνου Μπρεντ Πέτγουεϊ, που θα καλύψει μια θέση στη «front line», ενώ οι Πειραιώτες εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση επανένταξης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στη ρωσική Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και στην Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports