Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Αιγιάλειας: "Ναι, θα είμαι πάλι υποψήφιος δήμαρχος"

Δήμαρχος Αιγιάλειας: "Ναι, θα είμαι...

"Σε καμία εκλογή δεν ζήτησα χρίσμα. Και τις 3 φορές κατέβηκα μόνος μου" είπε

Και επισήμως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, για τέταρτη φορά στην πολιτική του πορεία, δήλωσε πως θα κατέλθει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Τη συνέντευξη, η οποία είχε χαρακτηριστεί εξ αρχής απολογιστική (ασχέτως αν στη συνέχεια πήρε... οσμή έναρξης προεκλογικής εκστρατείας) παρακολούθησαν πάνω από 80 στελέχη του ψηφοδελτίου της “Δημοτικής Συσπείρωσης Αιγιαλείας”, καθώς αμέσως μετά τη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Στο πάνελ της συνέντευξης βρίσκονταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπιρπανάγου, Καμπέρης, Σταυρόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Φιλιππόπουλος Β. και Ανδρουτσόπουλος, όπως και οι βοηθοί δημάρχου κ.κ. Ψυχράμη και Μαυρουδής, ενώ τη συνέντευξη συντόνισε ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα Επικοινωνίας και Τύπου του δημάρχου κ. Π.Παναγόπουλος. Παρόντες ήταν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, πρόεδροι κοινοτήτων και μέλη νομικών προσώπων του Δήμου.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, που διήρκησε γύρω στις 2 ώρες (!), ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε τις σημαντικότερες δυσκολίες με τις οποίες η δημοτική αρχή παλεύει καθημερινά, με προεξάρχουσα φυσικά την οικονομική δυσπραγία αλλά και τα 24 εκ.ευρώ χρέη που “κληρονόμησε” ο νέος Καλλικρατικός Δήμος από τους έξι Καποδιστριακούς πρώην Δήμους. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη περιστολή δαπανών που προέκυψαν με τη συνένωση των δήμων, καθώς πλέον έχουμε έναν δήμαρχο αντί για έξι, πέντε αντιδημάρχους αντί για 30, μία πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου αντί για έξι και βεβαίως οι μισθοί είναι πολύ συρρικνωμένοι σε σχέση με το παρελθόν. "Αν το Κράτος είχε κάνει ανάλογες περιστολές στο παρελθόν, δεν θα χρειαζόμασταν ούτε προσφυγή στο ΔΝΤ ούτε Μνημόνια ούτε τίποτα" τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. Δεν παρέλειψε πάντως να δηλώσει "υπερήφανος" ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, καθώς "θέσαμε εξ αρχής στόχους, για να ξέρουμε τι θέλουμε, πού πάμε και πώς θα το διεκδικήσουμε. Αυτό μας έγινε πίστη. Ζητάω κάτι, το ζητάω από αυτόν που το ζητάω και το απαιτώ μέχρι να το πετύχω. Όσα έργα δρομολογήθηκαν, αυτό έγινε χάρη στην υπομονή, την επιμονή και τη σταθερή μεθόδευση που ασκήσαμε".

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος εστίασε στη δημιουργία του νέου λιμένα Αιγίου, σημειώνοντας πως το έργο είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια και με την τεράστια συμβολή του πρώην περιφερειάρχη κ. Αποστολόπουλου, το έργο "ξεκόλλησε", δημοπρατήθηκε η αποπεράτωσή του και πλέον ολοκληρώθηκε. "Βγείτε τη νύχτα, τώρα που φωταγωγήθηκε από τους πυλώνες που τοποθετήθηκαν, να δείτε αυτό το θαύμα" είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα προς όσους κατηγορούν τη δημοτική αρχή πως το λιμάνι φτιάχτηκε για να παίζουν ποδόσφαιρο τα παιδιά της συνοικίας της Μυρτιάς γιατί δεν έχει προβλεφθεί η σύνδεση με την ΠΑΘΕ "Ας μην φοβούνται μήπως δεν προλάβουμε. Ας αρχίσουν πρώτα ξανά τα έργα της κατασκευής από το Κιάτο και θα την προλάβουμε τη γέφυρα σύνδεσης με τον νέο αυτοκινητόδρομο".

Αναφορικά με το θέμα της παραμονής των δύο σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: "Αυτή η υπόθεση κυριολεκτικά με αρρώστησε. Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει όσα περάσαμε ως δημοτική αρχή με το θέμα αυτό. Και άκουσα πάρα πολλά, πως είμαι ανεπαρκής, πως πρέπει να πάω σπίτι μου γιατί δεν το διαχειρίστηκα, τάχα, σωστά. Πως έπρεπε, τάχα, να πάω να φιλήσω το χέρι του Καπλάνη, που μας έσκαβε το λάκκο γιατί ήθελε να τραβήξει όλες τις καλές σχολές στην Πάτρα. Στο τέλος όμως εμείς δικαιωθήκαμε κι όποιος έσκαβε το λάκκο έπεσε μέσα".

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, ως αναμενόμενο, στην υπόθεση της κατασκευής του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού. "Φέρθηκα αναξιόπιστα προς τους κατοίκους του Ερινεού και έκανα κωλοτούμπα, το παραδέχομαι αλλά έπρεπε να την κάνω, για να σωθεί η περιοχή. Έχω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Δυτικής Αιγιαλείας πως δεν υπάρχει φόβος κανένας. Δεν θέλουμε κανείς να αρρωστήσει ούτε να πάθει κανείς ζημιά. Το λάστιχο που θα υπάρχει κάτω από τον ΧΥΤΑ θα είναι αδιαπέραστο, ενώ ο ΧΥΤΑ θα λειτουργήσει μόνο για 2-3 χρόνια, καθώς θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα και θα γλυτώσουμε όλοι οι Δήμοι από αυτόν τον μεγάλο μπελά, που κάποιοι συντηρούσαν τόσα χρόνια γιατί πλούτισαν από τα έργα της μεταφοράς των σκουπιδιών, να τα λέμε ξεκάθαρα. Και να σημειώσω κάτι" συνέχισε ο δήμαρχος. "Ο ΧΥΤΑ Παπανικολού απέχει 9 χιλιόμετρα από τις Καμάρες, 11 από το Λόγγο και οι άλλες περιοχές που διαμαρτύρονται είναι πολύ μακρύτερα. Στον πρώην Δήμο Αιγίου, λειτουργούσε για πολλά χρόνια ο ΧΑΔΑ στο οικόπεδο του Καραζάνου, όπου πήγαιναν και έριχναν τα σκουπίδια και μετά έκαναν και επιχωμάτωση να μη φαίνονται. Αυτός ο ΧΑΔΑ απείχε 500 μέτρα από τις πηγές της 3Ε και 3 χλμ. από τα Βαλιμίτικα. Οι μετρήσεις του νερού όπως δεν έχουν δείξει κάτι ανησυχητικό. Γι'αυτό τονίζουμε στους κατοίκους, να μην υποκύπτουν στην ψυχολογία του όχλου. Για λίγο θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, θα είναι απόλυτα ασφαλής και μετά θα τους πούμε καλό ταξίδι και θα τα μεταφέρουμε στο εργοστάσιο στου Φλόκα".

 

"ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"

 

"Δεν χωράει αμφιβολία πως θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας" δήλωσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, προσθέτοντας πως δεν αισθάνεται πως έχει εχθρούς ούτε νιώθει αντιπαλότητα για κανέναν. "Δεν έχω εχθρούς. Όλους τους ανθρώπους τους θεωρώ φίλους. Όσους ψήφισαν άλλους τους σέβομαι και τους αγαπώ. Δικαίωμά του του καθενός να κατέλθει στις εκλογές με όποιον θέλει και να ψηφίσει ή να στηρίξει όποιον θέλει.  Ο Καλογερόπουλος ας πούμε, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, δεν τον θεωρώ αντίπαλό μου ή εχθρό μου. Ούτε κανέναν άλλον της αντιπολίτευσης. Είναι αρρώστιες παιδικές αυτές και τις έχω ξεπεράσει, ακόμα και σε όσους μου έκαναν κακό. Τον Περπή το 2002 τον έβγαλα δήμαρχο, τον ψήφισε η παράταξή μου. Όταν ήρθε ώρα να με βοηθήσει το 2006, τελικά βοήθησε τον Καραφωτιά. Και μετά με έβρισκε στο δικαστήριο και με απέφευγε και τον έπιασα και του εξήγησα πως δεν του κρατάω κακία".

Όσον αφορά την διερεύνηση, εκ μέρους του, τυχόν χρίσματος από οποιοδήποτε κόμμα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος ήταν κατηγορηματικός. "Σε καμία εκλογή δεν ζήτησα χρίσμα. Και τις 3 φορές κατέβηκα μόνος μου. Την πρώτη φορά με καταδίωξε όλη η ΝΔ στην οποία μάλιστα ανήκα, τη δεύτερη επίσης κι εγώ κατέβαινα μόνος απέναντι σε 6 παρατάξεις. Την πρώτη πήρα 25%, τη δεύτερη 28%. Ξέρω ότι τα κόμματα επιδιώκουν να δεσμεύσουν, να χειραγωγήσουν και να μετρήσουν πόσες σημαίες θα ανεμίσουν και μετά εξαφανίζονται. Ούτε θα ζητήσω στήριξη από κανέναν. Αλίμονο σε όσους έχουν ανάγκη πατερίτσες για να πάρουν εκλογές. Εμείς θα κριθούμε για το έργο που έχουμε κάνει. Χρίσματα και επιχρίσματα έχουν ανάγκη όσοι τοίχοι είναι χαλασμένοι" κατέληξε.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις