Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κέρδισε η Εθνική μας και ελπίζει για την πρωτιά

Κέρδισε η Εθνική μας και ελπίζει για την πρωτιά

Mε 1-0 της Λιθουανίας

Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου η Εθνική μας ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στο Βίλνιους επικρατώντας με 1-0 της Λιθουανίας και "κλείδωσε" ουσιαστικά την δεύτερη θέση και ελπίζει ακόμη για την πρωτιά. Δοκάρι ο Σαλπιγγίδης.

Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό χάρισε το «τρίποντο» στη «γαλανόλευκη», η οποία μετά την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τους Σλοβάκους στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά η εθνική ομάδα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να μπει προηγούμενη στ' αποδυτήρια. Από σέντρα του Χολέμπας στο 20ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη» (0-1).

Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι απείλησαν στο 24΄ με τον Πάνκα. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49΄ ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η κεφαλιά που έπιασε βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση. Σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η εθνική δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά στην επανάληψη, ενώ στο 89΄ το βολέ του Σαλπιγγίδη τράνταξε το δοκάρι του Ζούμπας.

Η βαθμολογία (τώρα)

1. Βοσνία 16

2. Ελλάδα 13

3. Σλοβακία 9

4. Λιθουανία 5

5. Λετονία 4

6. Λιχτενστάιν 2

Η Βοσνία θα πρέπει να υποστεί τουλάχιστον δύο απώλειες στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές και η Ελλάδα να κάνει το 4/4 για να προκριθούμε απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική, πάντως, με τρεις νίκες στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές (ή δύο αρκεί η μία να επιτευχθεί επί της Σλοβακίας στο "Γ. Καραϊσκάκης") εξασφαλίζει τα πλέι οφ.

Στις δύο επόμενες αγωνιστικές η Σλοβακία παίζει εκτός και μετά εντός με την Βοσνία όπου θα ξεκαθαρίσει εν πολλοίς το τοπίο. Αντίστοιχα η Εθνική φιλοξενείται από το Λιχτενστάιν και υποδέχεται την Λετονία. Τα ματς είναι 6 και 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports